Šiuo metu tvarkomi dokumentai, reikalingi palaikams į Lietuvą pergabenti.

Lietuvos alpinistų asociacija anksčiau antradienį pranešė, kad tragiškai pasibaigusioje ekspedicijoje taip pat dalyvavęs Saulius Damulevičius susitiko su į Pakistaną atvykusiu Lietuvos ambasadoriumi Turkijoje.

Pakistanui įteiktoje notoje taip pat prašoma užtikrinti S. Damulevičiaus saugumą ir pasirūpinti, kad būtų grąžinti kalnuose likę jo dokumentai ir asmeniniai daiktai bei padėti saugiai grįžti į Lietuvą. Pranešime teigiama, kad URM palaiko nuolatinį ryšį su žuvusiojo artimaisiais, teikia informaciją ir pagalbą.

Šį rytą S. Damulevičius teigė kol kas nežinantis, kada iš Islambado galės grįžti į Lietuvą.

„Bazinėje stovykloje liko mūsų ir nužudytųjų daiktai, inventorius, trūksta informacijos apie saugumo padėtį Pakistane. Laukiu Lietuvos diplomatų paramos", - rašė S.Damulevičius.

Vieno aukščiausių kalnų pasaulyje, Nanga Parbato, bazinėje stovykloje sekmadienio naktį įvykdyto išpuolio metu teroristai nužudė 10 alpinistų. Tarp jų - E.Markšaitį.

Alpinistų asociacijos duomenimis, nusileidimas iš antrosios stovyklos užtruko, nes alpinistai pakeliui surinko visą įrangą ir stovyklų daiktus. Birželio 24 dienos ryte alpinistai buvo evakuoti sraigtasparniais į Gilgit miestelį, iš kurio apie 14 val. vietos laiku nuskraidinti lėktuvu į Islamabadą.

Ministerija prašo lietuvių susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Pakistaną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)