„Mūsų du darbuotojai, Alytaus agentūros vedėjo pavaduotojas Jaunius Janonis ir vyriausiasis specialistas Stasys Gudzinevičius, slapta įrašinėjo pokalbius, filmavo. Tokio jų elgesio tikslo nežinau, jie man nesakė, dėl savo tokių veiksmų neperspėjo, visa tai darė savo asmeninėmis priemonėmis“, - situaciją komentavo Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento direktorius S. Vanagas.

Anot jo, keistai besielgiančius darbuotojus pastebėjo kolegos. Esą jie dažnai vaikščiojo po kabinetus, labai viskuo domėjosi.

„Mes juos pradėjome stebėti ir nuogąstavimai pasitvirtino. Manome, kad taip elgtis negalima, yra pažeistos tiek privačios, tiek darbinės teisės. Aš jiems nebuvau davęs jokių užduočių tai daryti. Gal kažkas kitas jiems tokias užduotis davė. Visos tos priemonės, kuriomis nustatyta, kad buvo įrašinėjama slaptai, yra perduotos tyrėjams. Paimtos ir kitos priemonės, kuriomis buvo galima informaciją kaupti, talpinti, fiksuoti“, - kalbėjo S. Vanagas.

Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento vadovas teigė, kad po tokio akibrokšto kolegų slapta stebėti darbuotojai buvo šokiruoti, įžeisti ir paveikti psichologiškai.

„Dėl ko tai įvyko, kiek teisėtai tai vyko, išsiaiškins tyrėjai“, - sakė S. Vanagas.

Į skandalo epicentrą patekęs J. Janonis teigė minėta tema nekalbėsiantis. „Aš parašiau pareiškimą policijai, nekomentuosiu. Išsispręs viskas, tada galėsiu pakomentuoti“, - atsakė J. Janonis.

Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos, kuriai priklauso ir J. Janonis bei S. Gudzinevičius, viešai išplatintame pranešime teigiama, kad S. Vanagas vieną iš savo pavaldinių auklėjo jėga – atėmė iš pastarojo diktofoną, kuriuo departamento darbuotojas bandė įrašyti savo ir vadovo pokalbį. Esą informacija apie įvykį, o taip pat apie susiklosčiusią padėtį, bus perduota Aplinkos ministerijai, taip pat Seimo Aplinkos komitetui.

Profesinės sąjungos dėl šio incidento kreipėsi į Generalinį prokurorą, Policijos generalinį komisarą ir Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovą. Pareigūnų prašoma užtikrinti ikiteisminio tyrimo objektyvumą.

Alytaus policijos Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Kristina Janulevičienė teigė, kad Alytaus policijoje šiuo metu vyksta aplinkybių tikslinimas.