Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, vykdydami akciją „Medžiok tvarkingai“, nustatė tokį pat pažeidimą, kokį užfiksavo birželio 6 d. Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos pareigūnai medžiotojų būrelyje „Sartai“. Ir vienu ir kitu atveju medžioklės vadovas medžioklės lape nepažymėjo, kad buvo sumedžiotas šernas.

Pareigūnai, turėdami informacijos apie galimus Medžioklės taisyklių pažeidimus, dirbo Kaišiadorių rajone. Išgirdę šūvį medžiotojų klubo „Švenčius“ medžioklės ploto vienete pareigūnai nutarė palaukti. Apie 23 val. pareigūnai atvykę į MK „Švenčius“ pirminio apdorojimo aikštelę liko nemaloniai nustebinti. Nors medžioklėje dalyvavo tik keli medžiotojai, nustatyti net trys Medžioklės taisyklių pažeidimai.

Šiurkščiai taisykles pažeidė medžioklės vadovas, kuris po medžioklės, prieš pradedant doroti sumedžiotą šerną, jo neįrašė į medžioklės lapą. Taip pat medžioklės vadovas prieš medžioklę pildydamas medžioklės lapą neįrašė medžioklės datos.

Dar vienas medžioklėje dalyvavęs medžiotojas patingėjo po medžioklės įsidėti medžioklinį ginklą į dėklą. Jam, kaip ir medžioklės vadovui, buvo surašytas ATP protokolas, iš medžiotojų buvo paimtas neteisėtai sumedžiotas šernas bei perduotas Nacionaliniam maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutui dėl afrikinio kiaulių maro tyrimų.

Aplinkosaugininkai informuoja, kad padaugėjo atvejų, kai medžiotojai bando nuslėpti sumedžiotus šernus, neįrašydami jų į medžioklės lapą prieš pradėdami pirminį apdorojimą, ar prieš išveždami iš medžioklės plotų. Tokiu atveju šernas tampa neteisėtai sumedžiotu ir tai traktuojama, kaip šiurkštus Medžioklės taisyklių pažeidimas.