Baltarusijos prezidentas A. Lukašenka liepė daugiau dėmesio skirti aplinkos taršai ir atliekoms ne tik miestuose ar šalia didžiųjų kelių, bet ir atokesniuose šalies regionuose. A. Lukašenka tokį pareiškimą padarė praėjusią savaitę stebėdamas derliaus nuėmimą Minsko rajone. Jo teigimu, daugiau šalies gyventojų, ypač kaimuose, turėtų įsitraukti į krašto tvarkymą. 

Prisimindamas neseną išvyką po kaimus Mogiliavo ir Vitebsko rajonuose, A. Lukašenka teigė ten išvydęs pasibaisėtiną elgesį ir nepagarbą dirbamai žemei, apšnerkštus laukus.
A. Lukašenka
Atvykęs į šį tolimą regioną pamačiau siaubingą požiūrį į žemę. Žmonės ten galvoja, jog kadangi vietovė yra nuošali, niekas to nepamatys. Gajus toks „man visiškai nerūpi“ požiūris.

„Atvykęs į šį tolimą regioną pamačiau siaubingą požiūrį į žemę. Žmonės ten galvoja, jog kadangi vietovė yra nuošali, niekas to nepamatys. Gajus toks „man visiškai nerūpi“ požiūris“, - piktinosi Baltarusijos prezidentas. 

Pasak A. Lukašenkos, jis įpareigojo vietos pareigūnus šiuo klausimu daugiau bendrauti su vietos bendruomenėmis: kaimo žmonės turėtų aktyviau dalyvauti tvarkant apleistus ir sąvartynais paverstus laukus. Tvarkymo darbai, anot jo, turėtų būti vykdomi tiek valdžios, tiek privačiomis iniciatyvomis. 

A. Lukašenka taip pat teigė pareikalavęs, jog bausmės teršiantiems aplinką ir atliekas pilantiems tam nepritaikytose vietose būtų itin griežtos. Jo pasiūlyta didžiausia bausmė – prasikaltėlių automobilių konfiskavimas.Tiesa, Baltarusijos prezidentas nekomentavo, kaip bus sprendžiama, kokią būtent bausmę skirti pažeidėjams ar kuriam laikui bus konfiskuojami automobiliai.