Šeštadienio rytą trys aplinkosaugininkų ir neetatinių inspektorių ekipažai sėdo į valtis ir tikrino Masčio, Germanto, Ilgio, Tausalo, Lūksto ežerus, Ūbiškės tvenkinį ir Pateklos ir Virvytės upes. Maišydami vandenį kabliais aplinkosaugininkai ieškojo brakonierių paliktų tinklų. Vienas didžiulis, beveik 100-yto metrų ilgio tinklas rastas Lūkšto ežere. Tinklas buvo užmestas atokioje ežero pusėje, kur nėra gyvenamų sodybų. Į jį jau buvo spėjusios įsipainioti kelios žuvys. Ištraukus tinklą, jos paleistos.

Reido metu tikrinti ir sutikti žvejai. Patikrintos kelios dešimtis tokio laisvalaikio mėgėjų. Du iš sutiktų žvejų neturėjo įsigiję reikiamų žvejo bilietų. Vyrai terminale pirko žvejo mėgėjo bilietus, o žvejoti išsiruošė į išnuomotą vandens telkinį. Žvejojant išnuomotame vandens telkinyje reikia leidimą įsigyti iš nuomininko, kaip šiuo atveju iš Telšių medžiotojų ir žvejų draugijos. Vyrams surašyti protokolai. Mėgėjų žvejybos taisyklių ir kitų teisės aktų, reglamentuojančių mėgėjų žvejybą, pažeidimas – užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 7 iki 57 eurų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu ar be konfiskavimo.
Aaplinkosaugininkai tikrino vandens telkinius

Tikrindami Ūbiškės tvenkinį pareigūnai pastebėjo tvorą, kuri ribojo praėjimą prie vandens telkinio pakrantės. Vandens telkiniai yra visų Lietuvos žmonių turtas, kuris, nepriklausomai nuo nuosavybės formos, turi tarnauti viešajam interesui ir visuomenės poreikiams. Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas visą balandžio mėnesį vykdo akciją „Tvora“. Jos tikslas visiems piliečiams suteikti galimybę nekliudomai patekti prie vandens telkinių pakrančių. Tvotos šeimininkui bus surašytas protokolas. Už savavališką pakrančių užtvėrimą, pažeidžiant vandens telkinių pakrančių ekologines funkcijas, Administracinių teisės pažeidimų kodeksas (ATPK 55 str.) numato įspėjimą arba baudą piliečiams nuo 28 iki 144 eurų, pareigūnams – nuo 86 iki 289 eurų. Pakartotinis tokio pažeidimo padarymas užtraukia piliečiams 57 - 289 eurų baudą ir pareigūnams 289 – 579 eurų baudą. Nepašalinus tvoros nurodytu laiku yra skaičiuojama žala - už 1 tiesinį tvoros metrą – 144 eurai, kiekvieną mėnesį, kol bus pašalinti padariniai.

Sekmadienį reidas surengtas Pakruojo rajone. Patikrinta daugiau kaip 10 tvenkinių, Kruojos ir Mušos upės. Staškavičiaus tvenkinyje rasti du bešeimininkiai bučiukai. Jie buvo pririšti prie kranto. Reido metu taip pat patikrintos kelios dešimtys žvejų. Pažeidimų nenustatyta.

Aplinkosaugininkai primena, kad iki balandžio 20 d. (imtinai) draudžiama žvejoti lydekas. Taip pat norime priminti, kad žvejai radę tinklus turi informuoti Aplinkos apsaugos agentūras. Apie pažeidimus galima pranešti bendruoju pagalbos tel.: 112.