Įmonėje neteisėtai buvo laikomos ir eksponuojamos lūšies, rudojo lokio, dvi ūdrų ir kurtinio iškamšos bei trys rudojo lokio ir dvi vilko kaukolės. Patikrinimo metu įmonės savininkas nepateikė saugomų laukinių gyvūnų iškamšų ir kaukolių teisėtą įsigijimą patvirtinančių ir komercinį naudojimą leidžiančių dokumentų, neturėjo privalomo leidimo prekiauti laukiniais gyvūnais, jų dalimis ir gaminiais iš jų.
Citata
Siekiant gauti pajamų ar papuošti viešas vietas eksponuoti negyvus laukinius gyvūnus ar jų dalis taip pat yra draudžiama.

Už aplinkos apsaugą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimus įmonės savininkui buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas ir paimtos neteisėtai laikytos ir viešai eksponuotos saugomų gyvūnų iškamšos ir kaukolės.

Pažeidėjui gresia administracinė atsakomybė – bauda nuo 100 Lt iki 1000 Lt su neteisėtai laikytų ir eksponuotų saugomų gyvūnų iškamšų ir kaukolių konfiskavimu.
Žvėrių kaukolės

Aplinkos ministerija primena, kad prekyba saugomais laukiniais gyvūnais – laukinių gyvūnų, jų dalių ar gaminių iš jų įvežimas į Lietuvos Respubliką, išvežimas iš jos, taip pat jų pirkimas, pardavimas, supirkimas, nuoma, siūlymas parduoti arba kitas veiksmas, kurį galima prilyginti išvardytiems veiksmams, yra reglamentuojamas teisės aktų.

Siekiant gauti pajamų ar papuošti viešas vietas eksponuoti negyvus laukinius gyvūnus ar jų dalis taip pat yra draudžiama, todėl norint viską daryti tvarkingai ir nepažeisti taisyklių gali pagelbėti jūsų regiono aplinkos apsaugos departamento specialistai. 

Saugomais laukiniais gyvūnais laikomi Lietuvos Respublikos saugomų gyvūnų, augalų ir grybų rūšių sąraše ir (ar) Europos Bendrijos svarbos gyvūnų ir augalų rūšių sąrašuose nurodytų rūšių arba pagal tarptautinius susitarimus ar Europos Sąjungos teisės aktus pripažintų saugomomis rūšių gyvūnai (pvz., visi plėšrieji ir pelėdiniai paukščiai, visi primatų būrio, katinių, lokinių, banginių šeimų gyvūnai).

Pastebėję teršiamą aplinką, žūklės ar medžioklės taisyklių pažeidimą skambinkite bendruoju telefonu 112.