Reiduose dalyvavo Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos, Anykščių r., Molėtų r., Zarasų r., Ignalinos agentūrų aplinkosaugininkai.

Utenos RAAD Gyvosios gamtos inspekcijos pareigūnai žvejų patikrinimus vykdė sausio 29-31 dienomis. Pirmąją reido dieną dirbdami Utenos ir Molėtų rajonuose iš viso pareigūnai patikrino 10 žvejų. Molėtų r. Stirnių ežere pilietis P. N. žvejojo neturėdamas mėgėjų žvejybos leidimo. Už šį pažeidimą jam surašytas ATP protokolas pagal LR ATPK 87 str. 1 d.

Sausio 30 d. pareigūnai sutiko piliečius, žvejojusius Utenos r. Indrajo ir Limino ežeruose. Šie asmenys žvejojo neturėdami mėgėjų žvejybos leidimų, tad už pažeidimus abiems surašyti ATP protokolai pagal LR ATPK 87 str. 1 d.
Aplinkosaugininkų reidas

GGAI pareigūnai, tęsdami reidą Zarasų r. Ligajų ežere nustatė, kad pilietis A. P. žvejojo poledinės žūklės meškerėle neturėdamas su savimi dviejų lanksčia jungtimi sujungtų smaigų. Už šį pažeidimą surašytas ATP protokolas pagal LR ATPK 87 str. 1 d.

Prieš temstant pareigūnai Ignalinos r. patikrino Ažvinčio ežerą ir pastebėjo, kad pilietis, stovėdamas ant ledo, nendryne traukė iš eketės virvę. Pareigūnams artinantis prie besidarbuojančio asmens, pastarasis viską metė ir puolė bėgti. Tačiau nesėkmingai: už 100 m miške pareigūnų buvo sulaikytas. Nustatyta, kad tai Švedriškės kaimo gyventojas S. G., žvejojęs draudžiamu tinkliniu ne mėgėjų žvejybos įrankiu ir taip neteisėtai sugavęs dvi lydekas. Už šį pažeidimą jam surašytas ATP protokolas pagal LR ATPK 87 str. 3 d., paimtas statomas tinklas, kuris bus konfiskuotas, ir dar teks atlyginti gamtai padarytą žalą, siekiančią 315,81 eur.

Lankantis ant Utenos r. esančio Alaušo ežero buvo patikrinti 25 žvejai, kuriems aplinkosaugininkai pretenzijų neturėjo.

Paskutinę patikrinimų dieną GGAI pareigūnai reidus vykdė Utenos, Molėtų rajonuose. Jų metu iš viso patikrino 9 žvejus ir nustatė vieną pažeidimą. Pilietis P. S. Aiseto ežere žvejojo neturėdamas mėgėjų žvejybos leidimo. Už nedrausmingą poelgį surašytas ATP protokolas pagal LR ATPK 87 str. 1 d.
Aplinkosaugininkų reidas

Molėtų r. agentūros pareigūnai sausio 30 d. taip pat tikrinimo žvejus mėgėjus. Iš viso patikrinti 96 žvejai, žvejoję Kertuojų, Alaušų, Spenglo, Arino, Vastapų ir kituose ežeruose. Iš tokios gausybės žvejų tik dviem pažeidėjams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai pagal LR ATPK 87 str. 1 d., kadangi žvejojo neturėdami reikiamų leidimų žvejybai išnuomotame Kirneilio ežere. Kiti žvejai laikėsi nustatytų Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių.

Tą pačią dieną žvejų patikrinimus vykdė ir Anykščių r. agentūros pareigūnai. Patikrinta 20 žvejų mėgėjų, iš kurių tik vienas nesilaikė žvejybos taisyklių ir buvo nubaustas už žvejybą be žvejo mėgėjo bilieto. Jam už šį pažeidimą surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal LR ATPK 87 str. 1 d.

Ignalinos agentūros pareigūnai sausio 31 d. padedant žvejams-mėgėjams išaiškino šiurkštų Mėgėjiškos žūklės vidaus vandenyse taisyklių pažeidimą, padarytą Laukojo ežere. Žvejai pamatė žvejoti susiruošusį pilietį, kuris neturėjo nei žvejybos dėžės, nei meškerių, o tik peikeną ir kibirą. Įtarę, jog pilietis su palaidynėmis gali gaudyti lydekas, apie tai informavo būdraujantį pareigūną. Pareigūnui atvykus gauta informacija pasitvirtino ir jis nustatė pažeidimą. Pilietis A. Ž. gerai žinomas aplinkosaugininkams: ne kartą baustas už žvejybą su tinklais, už lydekų gaudymą naudojant masalui žuveles bei žvejybą neturint leidimo. Pažeidėjas buvo sustabdytas tik pradėjus žvejybą, todėl žala aplinkai nepadaryta. Šiam piliečiui ATP protokolas surašytas pagal 87 str. 3 d. Paimtos palaidynės ir peikena bus konfiskuotos. Už šį pažeidimą gresia bauda nuo 115 iki 289 eurų.