Pirmąją reido dieną pareigūnai, patikrinę žvejus mėgėjus, priekaištų jiems neturėjo, kadangi visi žvejai turėjo žvejo mėgėjo bilietus bei smaigus. Tačiau sausio 17 d. netikėtas susidūrimas su pareigūnais žvejams sėkmingas jau nebebuvo. Apsilankius ant Siesarčio ežero ledo buvo sutiktas žvejys, laimę bandęs žvejodamas be žvejo bilieto. Šis pilietis gynėsi turįs reikiamą bilietą, tik jį pamiršęs pasiimti. Tačiau toks pasiaiškinimas nepadėjo išvengti atsakomybės ir piliečiui buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas.

Tęsiant reidą nutarta patikrinti ir Malkestaičio ežerą. Pareigūnai nesuklydo: sutikti du piliečiai, žvejoję be žvejo mėgėjo bilieto. Už šį pažeidimą žvejai buvo „apdovanoti“ administracinių teisės pažeidimų protokolais. Pažeidėjai savo kaltę pripažino ir apgailestavo dėl netinkamų veiksmų. Toliau vykdant žvejų patikrinimą buvo nustatyti dar trys asmenys, kurie į žvejybą atėjo neturėdami reikiamų leidimų, o du iš jų dar neturėjo ir specialios priemonės – dviejų lanksčia jungtimi sujungtų smaigų, kuri gelbsti įlūžus. Už minėtus pažeidimus visi asmenys buvo patraukti baudžiamojon atsakomybėn pagal LR ATPK 87 str. 1 d. ir gaus pinigines baudas, siekiančias nuo 7 eurų iki 57 eurų.

Aplinkosaugininkai ir toliau organizuos išvykas bei vykdys žvejų mėgėjų kontrolę, o norintiems sėkmingai žvejoti ir nepadaryti pažeidimų, pareigūnai primena, jog būtina turėti žvejo mėgėjo bilietą bei reikiamas priemones žvejybai.