Kaip teigiama Panevėžio RAAD pranešime spaudai, buvo patikrintos Nevėžio upės atkarpos, esančios Kultūros ir poilsio bei Skaistakalnio parkuose, taip pat Nevėžio upės užtvankos – Ekrano tvenkinio – pakrantės dalis, esanti Panevėžio miesto teritorijoje. Neteisėto motorinių transporto priemonių statymo nebuvo nustatyta. Patikrinus Kultūros ir poilsio bei Skaistakalnio parkų teritorijas nustatyta, kad miesto gyventojai nepažeidė Gyvūnų laikymo bei Panevėžio miesto tvarkymo ir švaros taisyklių.

Aplinkosaugininkai primena, kad draudžiama statyti motorines transporto priemones arčiau kaip 25 m iki vandens telkinio kranto, taip ant miško paklotės ar žaliosios vejos. Už šiuos pažeidimus Lietuvos Respublikos Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato įspėjimą arba baudą nuo 14 iki 144 eurų.
Aplinkosaugininkai tikrino, ar vairuotojai automobilius stato leistinoje vietoje

Vadovaujantis Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus patvirtintomis Gyvūnų laikymo Panevėžio mieste taisyklėmis, šunys bendrojo naudojimo patalpose ir viešose vietose vedžiojami laikant už pavadėlio ir su antsnukiu, išskyrus tuos atvejus, kai turimas išduotas kompetentingos įstaigos ar organizacijos pažymėjimas, liudijantis apie išlaikytą šuns socializacijos testą. Tokiu atveju šuo gali būti vedžiojamas su pavadėliu, bet be antsnukio. Pažymėjimą, įrodantį apie testo išlaikymą, šuns savininkas privalo nešiotis kartu vedžiodamas šunį. Už šių taisyklių nesilaikymą gresia bauda nuo 2 iki 560 eurų.