Už tokį pažeidimą iš jų buvo paimtas ir ginklas, ir automobilis. Informacija apie šį įvykį buvo paskelbta minėtame tinklalapyje. Jau tos pačios dienos vakare analogišką pažeidimą Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai išaiškino Zarasų rajone.

Apie 20 val. važiuojant nuo Kumpuolių link Samanių kaimo pareigūnams įtarimą sukėlė priekyje matomas važiuojančio automobilio šviesų srautas. Kadangi jis sukinėjosi į visas puses, iš to buvo galima spręsti, kad automobilis važinėja ir sukinėjasi po laukus.

Pora kartų statmenai automobilio skleidžiamų šviesų srautui buvo pastebėtas ir dar papildomas siauras šviesos spindulys. Tapo aišku, kad iš automobilio dar šviečiama pašaliniu šviesos šaltiniu. Šalia Samanių kaimo, prie pat Rokiškio rajono ribos, aplinkosaugininkai šį automobilį pamatė važiuojantį pamiške ir įsitikino, kad iš jo kartais pašviečiama ir papildomu prožektoriumi.

Buvo priimtas sprendimas automobilį patikrinti. Automobilyje buvę du asmenys siaurame nuošaliame kelyje sutikti aplinkosaugininkų tikrai nesitikėjo – šalia vairuotojo sėdėjęs asmuo ant kelių laikė užtaisytą, su šoviniu lizde, medžioklinį šautuvą su optiniu taikikliu, prie kurio buvo pritvirtintas medžioklinis prožektorius.

Ginklas buvo parengtas greitam šūviui, nes optiniame taikiklyje buvo įjungtas šviečiantis taikymo taškas. Paprašyti pakomentuoti tokį medžioklės būdą, vienas pažeidėjų bandė aiškinti, kad grįžta po medžioklės tykojant, jog abu iš vieno bokštelio tykojo šernų, nors kitas asmuo su tokiu teigimu nesutiko.

Nuvykus prie bokštelio aplinkui esantis sniegas rodė visai kita – link jo nebuvo jokio žmogaus pėdsako, o ir šių medžiotojų lengva apranga bei avalynė rodė, ką kita. Esant minusinei temperatūrai taip apsirengus medžioti tykojant niekas neina. Tokia apranga tinka tik komfortiškai sėdėti šiltame automobilyje ir važinėjant po medžioklės plotus, pasišviečiant žvalgytis pro langą su paruoštu ginklu.

Įdomus sutapimas, kad ir Anykščių ir Zarasų rajonuose sulaikyti pažeidėjai turėjo to pačio modelio ginklus, kurie skirti tikrai ne zuikiams medžioti. Abiems pažeidėjams – P. K. iš Samanių kaimo ir Trakų rajono Aukštadvario miestelio gyventojui L. K. – surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai. Iš pastarojo asmens paimtas ne tik medžioklinis ginklas, bet ir jam priklausantis automobilis „Subaru Legacy”. Šio pažeidimo medžiaga dėl nutarimo priėmimo bus perduota Zarasų rajono apylinkės teismui.