Paršežerio ir Lūksto ežerus jungia Sietuvos upelis, kuris vėliau įteka į Garduvos upelį. Žygio metu planuota plaukti dviem upėm ir dvejais ežerais. Nuo vieno ežero iki kito, atrodo, visai nedaug - tik 4 kilometrai, tačiau juos įveikti, kaip vėliau paaiškėjo, prireikė net 7 valandų intensyvaus plaukimo.

Sietuvos upelis, esantis Varnių regioniniame parke, iki šiol buvo garsus savo kūlgrinda. Tai slaptas akmenimis po vandeniu klotas kelias, kuriuo mūsų protėviai keliaudavo besislapstydami nuo kryžiuočių ir kalavijuočių. Spėjama, kad Sietuvos kūlgrinda pelkėse galėjo būti pastatyta dar 13-tame ar 14-tame amžiuje ir jungė kelias gyvenvietes. Iš viso išliko trys Sietuvos kūlgrindos atkarpos. Kiekvienais metais savomis kojomis kūlgrinda perbristi ir ekstremalių pojūčių patirti į Varnių regioninį parką atvyksta gausus būrys turistų iš visos Lietuvos.

Plaukimas Sietuva sudėtingas, bet norintiems laukinės gamtos ir šiek tiek iššūkių tikrai įveikiamas. Pradžioje upelis gan siauras, bet medžių virtuolių nedaug, praplaukti tikrai įmanoma. Vidurupyje prasideda įspūdingi juodalksnių miškai ir upelis vinguriuoja tarp įspūdingų medžių šaknų, kurie šiek tiek primena mangrovių miškus. Kuo arčiau Lūksto, tuo upelis platesnis ir plaukti darosi maloniau.

Tiesa,  reindžeriai plaukdami baidarėmis, pasakojo buvę stebimi bebrų, kuriems čia tikras rojus, jų nameliai įspūdingi - 3- 4 metrų aukščio, kelia pastoja ir kelios ne mažiau įspūdingos jų pastatytos užtvankos.
Plaukiant parko darbuotojai pastebėjo pastatytus savos gamybos bučiukus žuvims gaudyti. Vieno iš jų ilgis siekė beveik 3 metrus, o skersmuo viršijo metrą.
Citata

Maršrutas turistams galėtų prasidėti Paršežerio ežero stovyklavietėje ir tęstis vandens keliu iki pat Varnių. Tokiu būdu būtu praplaukiamas jau minėtas Paršežerio ežeras, Sietuvos upelis, Garduvos upelis, Lūksto ežeras ir Varnius pasiekiama Varnelės upeliu. Bendrai susidarytų per 20 km ilgio maršrutas su 4 km ekstremalia Sietuvos upelio atkarpa, todėl reindžeriai rekomenduotų į šią kelionę ruoštis visam savaitgaliui iš anksto numačius nakvynės vietas stovyklavietėse.

Visgi Sietuva nėra visiškai laukinė. Plaukiant parko darbuotojai pastebėjo pastatytus savos gamybos bučiukus žuvims gaudyti. Vieno iš jų ilgis siekė beveik 3 metrus, o skersmuo viršijo metrą. Mėgėjų žvejybos taisyklės draudžia naudoti tokius žvejybos įrankius. Žuvų, įlindusių į bučiukus nebuvo, todėl siekiant išvengti galimos žalos gamtai nuspręsta nerengti pasalos, o ištraukti draudžiamus žvejybos įrankius ir juos konfiskuoti kaip bešeimininkį turtą.