Viduryje baltos dienos, apie 11 valandą, Ilgelio ežere, Varėnos seniūnijoje, buvo pastebėta guminė valtis, o joje - du piliečiai. Vienas irklavo valtį, o kitas leido žvejybinį statomą tinklą į ežerą. Tinklą statantį pilietį aplinkosaugininkai lengvai atpažino. Tai - senas jų pažįstamas A. Ž., bene garsiausias rajono „žvejys", jau daugelį kartų baustas už neteisėtą žvejybą. 

Pastatę tinklus piliečiai pradėjo tikrinti bučius, kuriuos pastatė dar vakare. Į pagalbą aplinkos apsaugos pareigūnams buvo pakviesti Varėnos PK darbuotojai. Minėti piliečiai buvo sulaikyti jiems priplaukus arčiau kranto. Valtyje iš tiesų sėdėjo seniai žinomas gamtosaugininkų „klientas" A. Ž. ir jo pagalbininkas D. S. 

Ištraukti minėtų piliečių pastatyti du žvejybiniai tinklai, pagaminti iš valo. Į juos žuvis dar nebuvo patekusi. Iš ežero taip pat ištraukti keturi bučiai, skirti žuvims gaudyti. Bučių išmatavimai: skersmuo - 67,0 cm, ilgis - 166,0 cm.

Už neteisėtą ir draudžiamu būdu bei draudžiamais žvejybos įrankiais vykdytą žvejybą minėtiems piliečiams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai už LR ATPK 87 str. 3 dalies pažeidimą. Jiems bus paskirtos administracinės baudos - nuo 115 iki 289 eurų. Iš pažeidėjų paimta guminė pripučiama valtis, du irklai, du statomi žvejybiniai tinklai, pagaminti iš valo, keturi bučiai.