Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai per paskutinę savaitę išaiškino net 7 piliečius, neteisėtai žvejojusius statomais tinklais. Vienas iš jų – Salako sen. (Zarasų r.) gyventojas E. S. - sulaikytas net du kartus, informuojama Utenos RAAD pranešime spaudai.

Gruodžio 8 dieną pakliuvęs Luodžio ežere, gruodžio 13 d. jis išsiruošė į Antalieptės HE tvenkinį. Šį kartą į kompaniją pasikvietė savo tėvą V. S., kuris irgi gerai žinomas aplinkosaugininkams. Ar dėl nelaimingos 13 mėnesio dienos, ar dėl atsitiktinumo, bet Utenos GGAI pareigūnai juos, su tinklu braidžiojančius po nendryną, užtiko ir šiame vandens telkinyje.

Kadangi tai buvo tik žvejybos pradžia, minėti piliečiai žuvų sugauti nespėjo. Šie asmenys naudoja savitą žvejybos būdą statomu tinklu – vienas stato tinklą brisdamas per nendryną, o antras paprasčiausiai baido į jį žuvis. Vėlų rudenį toks būdas gan efektyvus, kadangi lydekos mėgsta laikytis sekliose pakrantėse. Praėjusį kartą taip žvejodamas E. S. turėjo sugavęs net 13 lydekų.

Gal ir geras sumanymas iš pažeidėjų pusės, nes nėra rizikos, kad pakliuvęs neteksi valties, o ir pastebėti taip žvejojančius asmenis nėra lengva, tačiau eilinį kartą pergudrauti GGAI pareigūnų nepavyko, todėl administracinės atsakomybės išvengti irgi nepavyks. Jiems surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai ir paimtas neteisėtoje žvejyboje naudotas tinklas.