Vakarop prie Mūšos upės pastebėti vyras ir moteris, kurie ėjo nuo sodybos link Mūšos upės nešini plastikiniu maišeliu. Minėtieji asmenys apsidairę ir neįtardami, kad yra stebimi pasaloje laukiančių pareigūnų, įbrido į vandenį statyti tinklo.

Palikus pasaloje vieną inspektorių aplinkosaugininkai apvažiavo upę iš kitos pusės ir sulaikė jau grįžtančius piliečius L.G ir V.S. Iš pradžių jie elgėsi agresyviai ir priešiškai, bet paaiškinus, kad ilgą laiką buvo stebimi, sulipo į automobilį.

Neetatiniam aplinkos apsaugos inspektoriui teko „išsimaudyti“, bristi į vandenį ir ieškoti pastatyto tinklo. Piliečiui L.G bus paskirta administracinė bauda nuo 400 iki 1000 litų. Beje, niekur nedirbanti, tris mažamečius vaikus auginanti pilietė V.S. prieš mėnesį laiko jau buvo pakliuvusi aplinkos apsaugos inspektoriams.

Pakartotinai per metus laiko padariusiai tos pačios rūšies pažeidimą pilietei V.S bus paskirta bauda nuo 700 iki 1000 litų.

Panevėžio regiono Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Dalius Dervinskas pasakojo, jog statant tinklus trys vaikai bėgiojo netoliese - laukė, kol mama su sugyventiniu baigs darbą.

Vyras aplinkosaugininkams įkliūva pirmą kartą, tačiau D. Dervinskas svarsto, jog porelė jau senokai naudoja tokį būdą prasimanyti žuvies.

Aplinkosaugininkams tik pastarąjį mėnesį pavyko juos užfiksuoti darant šį pažeidimą, vaikų motiną - jau antrą kartą.

Abu pažeidėjai niekur nedirba, gyvena iš pašalpų.