Šeštadienį, prieš pat Velykas, Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai reidą vykdė Ignalinos rajone. Apie 11 valandą Alksnaičio ežere aplinkosaugininkai pastebėjo valtį. Joje buvo du piliečiai. Vieno iš jų rankose matėsi ir tinklas. Sulaikius minėtus piliečius paaiškėjo, kad taip papramogauti sumanė iš Biržų atvykęs D. Š. su savo drauge R. Š.

Neteisėtos žvejybos metu vyriškis elgėsi kaip tikras džentelmenas, valtį irklavo pats, o kvalifikuotesnį darbą – statyti tinklus - buvo pavedęs savo draugei. Sugauti žuvies pažeidėjai nespėjo, tačiau LR ATPK 87 str. 3 dalyje numatytų sankcijų neišvengs - bus skirtos administracinės baudos, konfiskuota valtis ir 2 statomieji tinklai.

Kitą dieną, per pačias Velykas, kai pasimėgauti neteisėta žvejyba linkę asmenys mano, kad aplinkosaugininkai laiką leidžia prie šventinio stalo, Visagino miesto gyventojai K. V. ir M. G. išsiruošė į Kukuižės ežerėlį, esantį Visagino miesto teritorijoje. Nuo vieno kranto į kitą permetę virvę, ja pertraukė ir statomą tinklą. Staiga pažeidimo vietoje atsiradę Utenos RAAD GGAI darbuotojai juos nemaloniai nustebino. Tokia šių visaginiečių veikla buvo įvertinta administracinės teisės pažeidimo protokolais ir bus skirtos administracinės baudos nuo 115 iki 289 eurų.