Medžioklė „kopėčiaujant“

Vieno iš reidų metu, Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Molėtų rajone, Inturkės medžiotojų klubo medžioklės plotuose aptiko šėryklą žvėrims. Šėrykla kaip šėrykla, tačiau aplinkui nesimatė jokio bokštelio. Atidžiau apžiūrėjus pamiškę, panašiai už 70 metrų buvo rastos ant žemės paguldytos kopėčios. Iš išorinių požymių matėsi, kad jos karts nuo karto yra atremiamos į medį ir ant jų sėdima, o po to vėl paguldomos ant žemės, kad nesimatytų. Toks medžioklės vietos maskavimas pareigūnams sukėlė įtarimą, kad čia gali būti medžiojama nelegaliai.
Iš neteisėto medžiotojo konfiskuotas ginklas
Dirbdami Molėtų rajone, pareigūnai vakare vis apsilankydavo šioje vietoje, tačiau aptikti  medžiotojo nepavykdavo. Ir štai balandžio 10 d. apie 21 val. 40 min., reidą vykdęs Utenos RAAD GGAI ekipažas, į šilumą reaguojančio matymo prietaiso pagalba, užfiksavo minėtoje vietoje ant kopėčių sėdintį medžiotoją. Buvo nutarta jį patikrinti. Pareigūnų nuojauta neapvylė.
Citata
Ungurių jam sugauti nepavyko, kadangi naktis buvo itin nepalanki šių žuvų migracijai – mėnesiena ir minusinė temperatūra. Todėl jam atsakyti teks tik už neteisėtos žvejybos faktą. Bus skirta bauda nuo 400 iki 1000 lt ir konfiskuota gaudyklė.

Neturėdamas teisės naudoti medžiojamųjų gyvūnų išteklius, t. y. nebūdamas Inturkės medžiotojų klubo nariu, neturėdamas medžioklės lapo, svetimuose medžioklės plotuose medžiojo vilnietis.

Pareigūnams jis pateikė tik medžiotojo bilietą ir leidimą laikyti (nešiotis) ginklus. Už neteisėtą medžioklę jam surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, paimtas medžioklinis graižtvinis šautuvas su optiniu taikikliu ir medžiokliniu prožektoriumi, taip pat naktinio matymo prietaisas ir medžiotojo bilietas. Už tokį pažeidimą pagal administracinės teisės pažeidimų kodeksą numatyta sankcija – teisės medžioti atėmimas nuo vienerių iki trejų metų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu.

Sugauti ungurių mėgėjas ir žolės degintojas

Tą pačią naktį, apie 2 val.,  kitas Utenos RAAD GGAI ekipažas Molėtų rajone, upelyje, ištekančiame iš Ilgio ežero, aptiko neteisėtai pastatytą ungurinę gaudyklę. Gerokai prašvitus pareigūnai užfiksavo link gaudyklės, ilgaauliais batais apsiavusį, iš šalia esančios sodybos skubantį pilietį. Kai minėtas asmuo patikrinęs gaudyklę grįžo atgal, buvo sulaikytas. 
Sulaikytas ungurių mėgėjas šypsojosi, nes gaus baudą tik už gaudykles, o ne už padarytą žalą gamtai

Tai vietos gyventojas N. S. Ungurių jam sugauti nepavyko, kadangi naktis buvo itin nepalanki šių žuvų migracijai – mėnesiena ir minusinė temperatūra. Todėl jam atsakyti teks tik už neteisėtos žvejybos faktą. Bus skirta bauda nuo 400 iki 1000 lt ir konfiskuota gaudyklė.

Balandžio 10 dienos pavakarę Inturkės seniūnijoje, Dūdanosių kaime GGAI pareigūnai nustatė ir pernykštės, nešienautos žolės deginimo faktą. Pilietis P. U. išdegino apie 0,9 aro pievos plotą, už ką jam surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas ir bus paskaičiuota gamtai padaryta žala, kurią minėtas pilietis privalės atlyginti.
Žolės degintojas

Pastebėję panašius aplinkosaugos pažeidimus skambinkite telefonu 112.