Paaiškėjo, kad tą naktį medžiotojų būrelis buvo surengęs medžioklę, bet aplinkosaugininkų sulaikytas jo narys toje medžioklėje nedalyvavo. Jis neturėjo nei galiojančio medžioklės lapo, nei leidimo laikyti ginklą. Pažeidėjo automobilyje, be neteisėtai sumedžioto stirnino, rastas medžioklinis kombinuotas šautuvas su optiniu taikikliu ir prožektoriumi.

Už nušautą stirniną gamtos ištekliams padarytai žalai atlyginti skuodiškis turės sumokėti apie 5,5 tūkst. Lt. Taip pat jam gresia nuo 3 tūkst. Lt iki 6 tūkst. Lt administracinė bauda su teisės medžioti atėmimu nuo vienų iki penkerių metų.

Teismo sprendimu turėtų būti konfiskuotas ne tik pažeidėjo šautuvas, bet ir automobilis, kuris šiuo metu yra sulaikytas. Neseniai Seimo priimtos Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisos numato, kad brakonierių ginklai ir automobiliai konfiskuojami visais atvejais – ir tada, kai jais gabenami neteisėtai sumedžioti gyvūnai.

Per tuos kelis mėnesius, kai įsigaliojo šios pataisos, tai jau penktasis pažeidėjų automobilis, kuris turėtų būti konfiskuotas.

GRYNAS.lt primena, jog pastebėję panašų pažeidimą turėtumėte kreiptis bendruoju pagalbos telefonu 112.