Valtis plaukė prie atokiau esančios negyvenamos sodybos. Atskubėję pareigūnai ją rado paliktą prie pirties. Aplinkui daugiau nieko nebuvo. Aiškiai matėsi, kad su šia plaukiojimo priemone buvo žvejojama tinklais. Apžiūrėję sodybą ir aplinkui esančią vietovę, aplinkosaugininkai irgi nieko įtartino nesurado. Nebuvo ir automobilio vėžių, todėl išvažiuoti iš sodybos irgi niekas negalėjo.

Staiga pareigūnų ausis pasiekė iš už kelių šimtų metrų esančios sodybos atsklidęs keistas garsas, primenantis krintančio indo garsą. Tai sudomino aplinkosaugininkus ir jie nuskubėjo link minėtos vietos. Priėjus arčiau aiškiai matėsi, kaip du piliečiai kieme iš tinklų renka žuvį.

Aiškinantis pažeidimo padarymo aplinkybes nustatyta, kad vietos gyventojas D. O. ir iš Salako atvykęs pil. R. K. trimis statomais tinklais buvo sugavę 29 lydekas, 1 lyną, 8,67 kg kuojų ir 4,51 kg ešerių. D. O. Utenos GGAI pareigūnams gerai žinomas, nes anksčiau buvo ne kartą už tokius pažeidimus sulaikytas, tačiau pastaraisiais metais į aplinkosaugininkų akiratį pakliuvęs nebuvo.

Prieš keletą dienų GGAI darbuotojai, tikrindami Luodžio ežerą, buvo atplaukę prie šio piliečio namų, apžiūrėjo dar ant kranto esančią valtį ir padarė išvadą, kad šia valtimi šiais metais niekas neplaukė. Kitaip tariant, D. O. pergudravo pats save neteisėtai žvejodamas svetima valtimi ir taip norėdamas suklaidinti aplinkosaugininkus. Visgi jam labai nepasisekė. Šis pilietis ją prarado, kadangi valtis bus konfiskuota. O valtis gan gero stovio, todėl ir su kaimynu reikės atsiskaityti. Be to, abiems pažeidėjams bus skirtos administracinės baudos ir solidariai teks atlyginti 4791,3 eurų (16543,39 Lt) gamtai padarytą žalą.
Aplinkosaugininkų sulaikyti brakonieriai

Tos pačios dienos vakarą GGAI darbuotojai nuvyko į Molėtų rajoną. Tikrindami Siesarties upę, pareigūnai pakrante prieš srovę ėjo Molėtų link. Likus apie 1 km iki Kijėlių vandens malūno, aplinkosaugininkai už keliasdešimt metrų nuo upės kranto pastebėjo pilietį, kuris nusiavęs sportinę avalynę, užsimovė aulinius batus, pasiėmė iš anksto paslėptą ungurinę gaudyklę ir pasuko link upės. Tuo metu ir buvo sulaikytas. Molėtiškis E. V. buvo labai nustebęs ir tiesiai į akis išrėžė: ,,Iš kur jūs dabar čia atsiradot? Čia amžiais neteko žmogaus sutikti.“

Pareigūnai pažeidėjui pasiūlė eiti link automobilio, kur bus surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas. Nuėjus kelis šimtus metrų, pil. E. V. staiga susiėmė už krūtinės ir prigulė ant žemės, sakydamas, kad pasidarė bloga. Kai aplinkosaugininkai pasiūlė iškviesti greitąją medicininę pagalbą ir pridūrė, kad protokolas vis tiek bus surašytas, pažeidėjo sveikata „pagerėjo“ ir medikų paslaugų neprireikė. Kadangi žuvies sugauti minėtas pilietis nespėjo, jam bus skirta tik administracinė bauda bei konfiskuota ungurinė gaudyklė.