Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai spalio 4 dieną akcijos „Lašiša - 2015“ vykdymo metu gavo pranešimą, kad Elektrėnų savivaldybėje, Elektrėnų mariose, yra vykdoma neteisėta žvejyba draudžiamais įrankiais – statomaisiais tinklais.

Ryte dar su tamsa nuvykus į minėtą vietą patikrinti gautą informaciją dėl vykdomos neteisėtos žvejybos buvo suorganizuota pasala. Po ilgo laukimo aplinkos apsaugos pareigūnams pavyko sulaikyti prie to paties ežero gyvenantį V. G., kuris be jokios baimės dienos metu traukė tinklą.

Inspektoriams šį pažeidėją teko sekti net keturis kartus, tačiau visgi pakliuvo. Nustatyta, kad V. G. buvo pastatęs vieną statomą tinklą. Neteisėtos žvejybos metu V. G. buvo sugavęs du lynus. Pažeidėjui įvykio vietoje buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas pagal LR administracinių teisės pažeidimų kodekso 87 str. 3 d., paimtas pažeidimo padarymo įrankis – statomas tinklas, metalinė irklinė valtis bus konfiskuoti. Taip pat pažeidėjui teks gerokai paploninti piniginę, nes jam gresia bauda nuo 115 iki 289 eurų ir teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą, kuri siekia 131,16 eurų. Sulaikytas pažeidėjas aiškino, kad „mėtė pėdas“, todėl jį taip ilgai ir nepavyko sučiupti.

Spalio 4 d. akcijos „Lašiša - 2015“ metu tikrinant žvejus Neries upėje, Elektrėnų savivaldybėje, nustatyti du asmenys, kurie neturėjo žvejo mėgėjo kortelių. Šiems asmenims buvo surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai pagal LR administracinių teisės pažeidimų kodekso 87 str. 6 d., kas užtraukia baudą nuo 231 iki 579 eurų. Taip pat iš pažeidėjų paimtos ir brangiai kainuojančios meškerės. Todėl aplinkosaugininkai primena, kad asmenys norintys vykdyti limituotą šlakių ar lašišų žvejybą privalo su savimi turėti žvejo mėgėjo kortelę.