Birželio 28 d. vidurdienį iš Bendrojo pagalbos centro buvo gautas pranešimas, kad Ukmergės r., Šventupio k., Šventosios upės paplūdimyje, vykdoma povandeninė žūklė. Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai nuvykę į pranešime nurodytą vietą rado grupę asmenų ir prie jų esančiame sportiniame krepšyje gulintį povandeninei žūklei skirtą šautuvą su strėle bei nardymo vamzdelį ir kaukę.

Nors povandeninei žūklei skirtas šautuvas ir kitos priemonės dar buvo šlapios, asmenys kategoriškai neigė vykdę žvejybą. Tačiau buvimas su povandeninei žūklei skirtu šautuvu arčiau kaip 25 m nuo vandens telkinių, kuriuose ši žvejyba yra uždrausta, taip pat užtraukia administracinę atsakomybę. Todėl Šventupio k. gyventojui Š. M. pagal LR ATPK 87 str. 3 dalį gresia bauda nuo 115 iki 289 eurų su pažeidimo padarymo įrankių konfiskavimu.

Birželio 29 d. Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai gavo pranešimą, kad Trakų r. Kozelkiškių k. gyventojas namuose ir ūkiniuose pastatuose laiko ne mėgėjų žvejybos įrankius.

Nuvykus į minėtą vieta buvo rasta 150 m ne mėgėjų žvejybos įrankių - statomų žiauninių tinklų. Kozelkiškių k. gyventojas N. B. paaiškino, kad tinklus naudodavo savo reikmėms ir nepiknaudžiaudavo šiais įrankiais, nes žuvies pagaudavo negausiai.

Už Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pažeidimą N. B. surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal LR ATPK 87 str. 2 dalį. Šiam asmeniui gresia bauda nuo 147 iki 294 Eur bei šešių tinklų konfiskavimas.

Birželio 30 d. apie 7 val. ryto Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Švenčionių r. esančiame Švento ežere sulaikė Rakštelių k. gyventoją V. T., kuris žvejodamas trimis tinklais neteisėtai sugavo septynis lynus, vieną karšį ir tris kilogramus karosų. Šiam pažeidėjui pagal LR ATPK 87 str. 3 dalį gresia bauda nuo 115 iki 289 eurų su tinklų bei medinės valties konfiskavimu. Taip pat V. T. teks atlyginti daugiau kaip 554 eurų žalą, kuri padaryta žuvų ištekliams.