Ankstų penktadienio rytą pareigūnai surengė pasalą Kauno marių pakrantėje ties Piliuona. Apie 05:00 val. buvo pastebėta medinė irklinė valtis ir joje esantys du piliečiai. Piliečiai nieko nelaukdami plaukė į Kauno marių vidurį ir pradėjo traukti tinklą.

„Žvejai“ net neįtarė, kad juos stebi Kauno RAAD pareigūnai, todėl ramiai darbavosi. Nepraėjus nei dešimčiai minučių „žvejai“ grįžo į krantą, prirakino valtį, krūmuose paslėpė irklus bei tinklą. Laimikį, nors jis ir buvo kuklus (viena lydeka), nešėsi su savimi.

Pareigūnams sulaikius pažeidėjus, vienas iš jų, lyg žinodamas paklausė : O, vyrai, jau iš atostogų grįžot? Susidaro įspūdis, kad ne tik pareigūnai renka informaciją apie galimus brakonieriavimo atvejus, bet ir „žvejai“ pasidomi kur ir ką veikia pareigūnai.

Kaip vėliau paaiškėjo, draudžiamu įrankiu žvejojo Piliuonos gyventojai. Smalsuolis, besidomėjęs pareigūnų atostogomis, anksčiau yra dirbęs pas žveją verslininką, kuris užsiėmė versline žvejyba Kauno mariose. Panašu, kad seną amatą sunku pamiršti. Smalsuoliui bei jo kolegai, už rytinį pasiplaukiojimą Kauno mariose su tinklu rankoje, buvo surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai, o medinė irklinė valtis bei tinklas iškeliavo kartu su GGAI pareigūnais į Kauną. Piliečiams teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą – 158,49 EUR ir sumokėti baudą nuo 115 iki 289 EUR.

Kviečiame piliečius ir pavasarį būti neabejingais ir apie pastebėtus gyvosios gamtos išteklių naudojimo pažeidimus informuoti bendruoju pagalbos centro numeriu 112.