Sekmadienį (kovo 23 d.) Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnų ekipažas ir nutarė pabudėti prie Baluošo ežero. Jau gerokai prašvitus, pareigūnai užfiksavo link žiočių palei krantą valtimi atplaukiantį pilietį. Krante pasirodė ir antras asmuo. Valčiai priplaukus prie kranto, pastarasis į ją įlipo ir pairklavę vos keliasdešimt metrų, minėti piliečiai pradėjo traukti tinklus.

Netoli nuo tos vietos, iš kur išplaukė valtis, ant kalniuko pareigūnai pastebėjo ir trečią asmenį, kuris turėjo užtikrinti nelegalios žvejybos saugumą, stebėdamas, ar nėra kur nors netoliese aplinkosaugininkų. Kai pažeidėjai su ištrauktais tinklais ir laimikiu priplaukė prie kranto, iš karto buvo sulaikyti, o „sargas’’, supratęs kad pražiopsojo, pasipustęs padus spruko į netoliese esančius namus, neaišku ko labiau išsigandęs – aplinkosaugininkų ar savo bendrininkų už netinkamą pavestų pareigų vykdymą.
Sugautų brakonierių valtis

Aiškinantis pažeidimo padarymo aplinkybes nustatyta, kad piliečiai V. Š. ir Š. A. dviem statomais tinklais neteisėtai buvo sugavę 4 lydekas, 4 karšius, 1 šapalą ir 4 kg kuojų. Už tai jiems surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai, paimti tinklai ir valtis, kurie kaip pažeidimo padarymo įrankiai ir priemonės, bus konfiskuoti. Už neteisėtai sugautas žuvis teks atlyginti 3403,92 Lt gamtai padarytą žalą ir dar kiekvieno iš jų laukia administracinės baudos nuo 400 iki 1000 Lt.

Pastebėję gamtoje daromus pažeidimus, praneškite apie tai telefonu 112.