Panevėžio miesto agentūros inspektoriai nuolat iš gyventojų gauna pranešimų dėl transporto priemonių, statomų ant žalios vejos plotų. Veja laikoma tokia žolė ar pievelė, kuri specialiai suformuota, apželdinta ir atlieka specialią, kultūrinę paskirtį. Važinėdami ar statydami automobilius ant žaliųjų vejų, vairuotojai jas gadina. Po atlydžio žemė būna suminkštėjusi, todėl mašinos suformuoja purvynus. Šiuo metu tam palankios gamtinės sąlygos. Taip elgdamiesi vairuotojai ne tik nepaiso kelių eismo taisyklių, bet ir pažeidžia aplinkosauginius reikalavimus.

Iki 2014 metų gruodžio 16 d. miesto agentūros inspektoriai nubaudė 21 pažeidėją, kurie savo automobilį statė ant žalios vejos. Per 2013 metus tokių pažeidėjų buvo nubausta tik 13. Jiems buvo taikyta Administracinio teisės pažeidimo kodekso 78 straipsnio 1 dalis. Šis administracinės teisės pažeidimas užtraukia baudą nuo 50 litų (14,48 eurų) iki 500 litų (144,81eurų) arba įspėjimą.

Pasitaiko atvejų, kai gyventojai baudžiami pakartotinai. Skirta bauda nesulaiko asmenų nuo pakartotino pažeidimo. Pažeidėjai aiškina, kad jų daugiabučių kiemuose gana dažna situacija, kai kaimynai skuba po darbo parvažiuoti namo, kad aikštelėje rastų vietą automobiliui. Likusieji priversti ieškoti vietos aplinkiniuose kiemuose, o blogiausiu atveju jie stato automobilį ant žolės. Tačiau tai negali būti pateisinama.

Aplinkos apsaugos inspektoriai ir toliau nuolat vykdys akcijas dėl automobilių statymo ant žalios vejos.

GRYNAS.lt yra anksčiau rašęs apie atvejį, kuomet dėl transporto priemonių statymo ant vejos inspektorių nemalonę buvo užsitarnavę baidarininkai. Jie teigė, kad neturėjo kitos išeities, nes aikštelė, kur dar galima privažiuoti prie Baltojo tilto pakrantės, labai siaura ir apsisukti su priekaba baidarių praktiškai nėra jokių galimybių. Savo ruožtu savivaldybės atstovai tikino, kad norintiems statyti automobilius ant žolės prie Baltojo tilto galima nusipirkti specialius vienkartinius leidimus renginio organizavimui, tačiau baidarininkai teigė, kad tokie leidimai jiems per brangūs.

Baidarių nuomotojai taip pat pirštu baksojo į oro balionų paslaugą teikiančiuosius, nes jiems neva savivaldybė suteikia išskirtinę teisę naudotis specialiai įrengta aikštele ir mokesčio už stovėjimą ant žolės neima.