Žuvelės buvo atgabentos specialiuose maišuose. Iš viso į Vilnelę paleista  3 000 vnt. lašišų ir 2 000 vnt. šlakių jauniklių. Ši akcija buvo skirta ne tik Lietuvos vandenims įžuvinti, bet ir sąmoningiems ir sąžiningiems jauniesiems žvejams ugdyti. 

Žuvininkystės tarnybos specialistai jau ne vienus metus šešiuose savo padaliniuose veisia ir augina įvairių rūšių žuvis. Kasmet 26–28 milijonai paaugintų žuvų: starkių, šlakių, lašišų, europinių ungurių, sykų ir dar per dešimtį kitų vertingų bei nykstančių žuvų rūšių pagal mokslininkų rekomendacijas įveisiamos į Lietuvos valstybinius vandens telkinius.

Dirbtinis veisimas Lietuvoje – neatsiejama lašišinių žuvų išteklių valdymo plano dalis, pagal kurią atkurta nykstanti lašišų ir šlakių populiacija. Per pastaruosius trejus metus tik Žuvininkystės tarnybos pastangomis į Lietuvos upes įveista 1,132 mln. vienetų įvairaus amžiaus lašišų ir šlakių. Juk ne veltui praėjusį rudenį, lašišų žvejybos sezono metu, žvejai mėgėjai džiūgavo pagausėjusiu laimikiu. Lietuva ėmė garsėti kaip itin stambių lašišų kraštas – sulaukta žvejų iš Norvegijos, Latvijos ir kitų valstybių. Šio reiškinio ištakos – 16 metų trunkantis dirbtinis lašišų veisimas Žuvininkystės tarnybos Žeimenos poskyryje.

Per praėjusius metus į Lietuvos valstybinius vandens telkinius Žuvininkystės tarnybos specialistai išleido 438,5 tūkst. vnt. lašišų ir šlakių, o šiais metais planuojama išleisti 394 tūkst. vnt. šių žuvų.