Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Širvintų rajono agentūros pareigūnai su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais vykdomo gamtos apsaugos reido metu, vasario 10 d. apie 13 val. 30 min., pastebėjo, kad Bartkuškio ežere vykdoma galimai neteisėta žvejyba.

Agentūros pareigūnai nustatė, kad pilietis A.S. vykdė poledinę žvejybą keturis kartus viršydamas leistinų žvejybos įrankių skaičių (žvejojo šešiolika šakotinių), o masalui naudojo gyvą žuvelę. Sulaikymo metu turėjo sugavęs vieną lydeką. Už tai jam surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas pagal ATPK 87 str. 3 d. Gresia bauda nuo 115 iki 289 eurų, ir 145 eurų ieškinys už neteisėtai sugautą lydeką bei bus konfiskuoti žvejybos įrankiai.

Visiems piliečiams, kurių laisvalaikio praleidimo būdas yra žvejyba, aplinkosaugininkai primena, kad nuo sausio 1 d. iki balandžio 20 d. draudžiama žvejoti masalui naudoti gyvą žuvelę (išskyrus žvejyba Kuršių mariose ir žvejyba žuvies gabalėliu), o nuo vasario 1 d. draudžiama dar ir lydekų žvejyba.

Apie pastebėtus aplinkosauginius pažeidimus galima informuoti aplinkos apsaugos pareigūnus bendruoju pagalbos tel. 112.