Šeštadienį Utenos RAAD gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, vykdydami akciją Lydeka-2015, dirbo Molėtų rajone prie Juodųjų Lakajų ežero. Nors ežero pakrantės jau išsivadavo nuo ledo, tačiau lydekos neršti neskuba, kadangi šiluma orai kol kas nelepina. Pakrančių švendrynų vandenyse dabar karaliauja paukščiai.

Stebint pakrantes, pareigūnų dėmesį patraukė kitoje ežero pusėje esančios sodybos kieme vaikštantys du vyrai. Staiga vienas iš jų užėjo į namą ir grįžo nešinas medžiokliniu šautuvu. Eidamas pakrante jį užtaisė ir pasuko ant į ežerą vedančio liepto. Pabaidytos pakilo dvi antis. Vyriškis nedelsdamas prisidėjo prie peties šautuvą ir šovė į skrendančius paukščius. Šūvis buvo netaiklus, tačiau šiuo metu ančių medžioklė yra draudžiama, todėl pareigūnai nuskubėjo link minėtos sodybos.

Vos tik aplinkosaugininkų automobilis įsuko į kiemą, sutiko iš jo išvažiuojantį visureigį. Jame sėdėjo du medžiotojai su iš dėklų išimtais ginklais. Tarp jų pareigūnai nesunkiai atpažino ir šūvio autorių. Paprašyti pateikti dokumentus, minėti asmenys turėjo medžiotojų bilietus, leidimus ginklams. Tačiau medžioklės lapas buvo neužpildytas. 
Rasti šautuvai gali būti konfiskuoti

Nors Medžioklės taisyklės aiškiai nurodo, kad medžioklinis ginklas išimamas iš dėklo tik atvykus į medžioklės plotus ir užpildžius medžioklei reikalingus dokumentus, o ne medžioklės metu medžioklinis ginklas turi būti įdėtas į dėklą, šoviniai iš medžioklinio ginklo išimti, mušamasis mechanizmas nuleistas ir, jeigu yra techninių galimybių, šautuvas turi būti išnarstytas. Į antis šovęs vilnietis P. R, paaiškinti, kodėl taip darė, negalėjo, nors kad medžioti antis draudžiama – žinojo. Jam surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas, o medžiaga dėl nuobaudos skyrimo bus perduota nagrinėti Molėtų rajono apylinkės teismui.

Sankcijos už tokį pažeidimą pagal LR ATPK 85 str. 5 d. griežtos - bauda nuo 579 iki 1448 eurų su teisės medžioti atėmimu nuo vienerių iki penkerių metų. Administracinės atsakomybės už saugaus elgesio medžioklėje reikalavimų nevykdymą neišvengs ir pil. E. A., kuris automobilyje vežėsi į dėklą neįdėtą medžioklinį ginklą.