Kovo 30 dieną, baigiantis darbo dienai, buvo gauta informacija apie neteisėtą žvejybą Dzūkijos nacionalinio parko teritorijoje esančiame ežere. Operatyviai reaguota į pranešimą, organizuotas reidas, kuriame dalyvavo Varėnos rajono aplinkos apsaugos agentūros ir Dzūkijos nacionalinio parko pareigūnai.

Reido metu sulaikyti du piliečiai S. K. ir V. V. neteisėtai žvejoję Netiesio ežere, Varėnos r. Sustabdžius minėtų piliečių vairuojamą automobilį, jame rasta sugauta žuvis ir vienas žvejybinis statomas tinklas pagamintas iš valo. Pareigūnai kartu su minėtais "žvejais" patikrino paviršinio vandens telkinį ir jame rado pastatytus devynis statomus tinklus pagamintus iš valo. Bendras ištrauktų tinklų ilgis - 810 metrų.

Piliečiams S. K. ir V. V. surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai už LR ATPK 87 straipsnio 3 dalies pažeidimą, paimti visi statomi žvejybiniai tinklai, medinė irklinė valtis ir du irklai. Numatyta administracinė bauda už tokį pažeidimą yra nuo 115 iki 289 eurų. Žala gamtai už neteisėtai sugautas 3 lydekas, 40 kuojų (svoris 8.0 kg) ir 20 ešerių (svoris 4,0 kg) sieks apie 540 eurų. Brangios tos žuvelės.