Šį kartą minėti piliečiai neteisėtai žvejybai pasirinko Pasaulinės aplinkos apsaugos dienos vakarą. Manydami, kad tokiu laiku aplinkosaugininkai turėtų švęsti savo profesinę šventę, o ne tūnoti kur nors pasaloje, pasiėmę 10 statomųjų tinklų, atvyko prie Dūkšto ežero. GGAI pareigūnai numanė, kad pagal pažeidėjų logiką, tokią dieną yra nemaža tikimybė, jog šie ryšis neteisėtai pažvejoti.

Todėl irgi nuvažiavo prie minėto Dūkšto ežero. V. L. ir B. Š. tuo metu jau baigė statyti tinklus. Išgirdę valties variklio burzgimą, metė nebaigtą statyti tinklą į vandenį ir pasuko link kranto. Pareigūnams priplaukus, neigė statę tinklus, atsisakė parodyti jų pastatymo vietas ir ignoruodami teisėtus pareigūnų reikalavimus, plaukė link kranto. Kad pažeidėjai nepasišalintų iš pažeidimo vietos, teko paimti jų valties irklus ir pasiūlyti palaukti, kol bus surasti ir ištraukti jau pastatyti tinklai.
Citata
Reikia pažymėti, kad į šią žvejybą buvo išsiruošusi visa šeima - tėvas ir du sūnūs. Vienam iš sūnų buvo patikėta užtikrinti žvejybos saugumą, bet pastarasis jam pavestas pareigas vykdė „aplaidžiai“, sėdėdamas automobilyje, todėl jam tėvas, turbūt, skirs kitokią bausmę, nei numato administracinių teisės pažeidimų kodeksas.
Kai tik aplinkosaugininkai pradėjo traukti toliau esančius tinklus, V. L. ir B. Š., atsigulę į valtį, delnais pradėjo irtis link kranto. Pareigūnams priartėjus, V. L. šoko iš valties ir pats pradėjo plaukti link kranto. Pareikalavus lipti į valtį – kategoriškai atsisakė ir, priplaukęs tankų nendryną, jame pasislėpė. Surastas atsisakė vykdyti teisėtus pareigūno nurodymus, vengė sulaikymo, todėl prieš jį teko panaudoti specialias priemonės. Tik tokiu būdu pavyko sulaikyti ir sutramdyti šį įžūlų pažeidėją.
Tinklais sugauti 8 ešeriai ir karšis

Aiškinantis pažeidimo padarymo aplinkybes buvo nustatyta, kad šie piliečiai dešimtimi statomų tinklų, kurių bendras ilgis beveik 1 km., jau buvo spėję sugauti 8 ešerius ir 1 karšį. Už šį pažeidimą jiems bus skirtos administracinės baudos nuo 400 iki 1000 Lt, konfiskuota valtis, tinklai ir dar teks už neteisėtai sugautą žuvį atlyginti daugiau kaip pustrečio šimto litų gamtai padarytą žalą.

Brakonieriavo visa šeima, sūnus dirbo žvalgu

Po poros dienų, birželio 8 d. vakarą, Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai tame pačiame Ignalinos rajone, tik jau Asėko ežere, žvejojančius 5 statomais tinklais ir 1 venteriu, sulaikė Utenos miesto gyventojus E. T. ir M. T. Šie piliečiai minėtais įrankiais buvo neteisėtai sugavę 4 lynus, 2 lydekas ir 1 kilogramą raudžių, tuo padarydami 1996,53 Lt žalą gamtai.

Reikia pažymėti, kad į šią žvejybą buvo išsiruošusi visa šeima - tėvas ir du sūnūs. Vienam iš sūnų buvo patikėta užtikrinti žvejybos saugumą, bet pastarasis jam pavestas pareigas vykdė ,,aplaidžiai“, sėdėdamas automobilyje, todėl jam tėvas, turbūt, skirs kitokią bausmę, nei numato administracinių teisės pažeidimų kodeksas. O tėvui ir kartu žvejojusiam sūnui bus skirtos administracinės baudos  bei konfiskuota valtis ir tinkliniai ne mėgėjų žvejybos įrankiai.
Šis žvejas neturėjo žvejybos leidimo

Šeštadienį, birželio 14-ąją GGAI ekipažas mėgėjų žvejybos režimą tikrino Molėtų rajone esančiame Baltųjų Lakajų ežere. Patikrinus 16 ten žvejojusių asmenų, buvo nustatytas tik vienas atvejis, kai iš Panevėžio rajono su šeima atvykęs pailsėti pilietis dugnine meškere žvejojo neturėdamas mėgėjų žvejybos leidimo.

Už tai jam surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas ir bus skirta nuobauda.