Į įvykio vietą atvyko priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba. Jai teko gesinti konteinerį, iš kurio į dangų kilo tamsių, tirštų dūmų stulpai. Šis vaizdas buvo gerai matomas net iš kitos gatvės pusės ir atrodė grėsmingai.

Vilniaus miesto agentūros vedėjo pavaduotojas Tomas Balčiūnas, komentuodamas šią situaciją, patvirtino, kad bet kokie degantys produktai į aplinką išskiria teršalus ir gali būti kenksmingi žmogaus sveikatai. Kiek teršalų į orą išskirta šio incidento metu - pasakyti sudėtinga, nes reikėtų atskirai tirti.


„Bet kurie degantys dalykai išskiria tam  tikrus degimo produktus ir cheminius junginius – iš kurių vieni yra pavojingi, kiti – ne. Šiuo atveju plastikas skyla  į labai sudėtingus junginius, kitos medžiagos – į smulkesnius, kurie ne tokie gal pavojingi. Bet patys suprantate, kad bet kokiais dūmais negerai kvėpuoti“, – sakė T. Balčiūnas.

Jo teigimu, nėra žinoma, ar vaikai konteinerį padegė tyčia, ar įvyko nelaimė, todėl vienareikšmiškai pasakyti, ar vaikai už tai turėtų būti baudžiami negalima.

„Iš aplinkosaugos pusės negaliu pasakyti, ar galima vaikus bausti, čia reikėtų atsižvelgti į vaikų teises. Kiekvieno tėvo reikalas, kaip elgtis su savo vaiku, ar jį nubausti, ar pabarti. Šiuo atveju, tai yra neigiamas reiškinys, chuliganizmas. Kiek pamenu iš savo vaikystės, už vaikų „nuopelnus“ buvo baudžiami tėvai“, – sakė T. Balčiūnas.