Klimatologas kiek anksčiau yra perspėjęs, kad jei laiku nesiimsime reikiamų veiksmų stabdant klimato kaitą, didelį poveikį gali pajusti mūsų kraštų flora ir fauna. Anot jo, šylant klimatui Lietuvoje gali atsirasti paukščių maliarija, o taip pat gali rastis ir naujų invazinių rūšių, kurios išstums vietinius gyvūnus.

Taip pat jis prognozavo, kad dėl šiltėjančio klimato greičiausiai pasikeis ir turistų srautai – Pietų kurortai dėl karščio bus nebe patrauklūs. „Pietuose temperatūrų pokyčiai bus didesni, taps labai karšta, jau dabar pietų Europoje pradeda trūkti vandens – kai yra karšta ir išsimaudai sūriame vandenyne, nebegali nueiti į dušą, nes nėra vandens. Europoje aktyviai keliaujant pagyvenusiems žmonėms, aukšta temperatūra nėra gera ir sveikatai, todėl jie greičiausiai rinksis šiaurėje esančius kurortus. Mažės pietinių kurortų populiarumas“, - sakė LHMT specialistas, pridūręs, kad su rimtomis problemomis susidurs ir slidinėjimo verslas.

Be to, J. Kilpys prognozavo, kad vis šylant orui ateityje ims mažėti sąskaitos už šildymą, tačiau daugiau pinigų išleisime kondicionavimo sistemų įrengimui ir priežiūrai.