Niekur nedirbantis ir turėdamas daug laisvo laiko vienas Panevėžio regiono gyventojas nuolat žvejodavo tvenkinyje netoli savo namų. Net keturis kartus jis buvo baustas už Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pažeidimus, tačiau tai nebuvo jam pamoka.

Subūręs bendraminčius jis ėmėsi „verslinės žvejybos”. Žinodami baudų dydžius ir vandens gyvūnijai padarytos žalos atlyginimo įkainius, labai jau atsargiai brakonieriai žvejodavo Lėvens tvenkinyje - pastatydavo sargybos postus iš abiejų kaimo pusių ant kelių, todėl pareigūnų surengtos pasalos vis būdavo bevaisės.

Paskutinio reido metu net 12 vienetų statomų tinklaičių Panevėžio RAAD gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai surado piliečio A. V. sodyboje ir jo, kaip ir visų brakonierių, pasiaiškinimai nebuvo originalūs: „Kelis tinklus radau, kelis pirkau iš nepažįstamo asmens, žvejojau su asmenimis, kurių nepažįstu, arba žvejodavau vienas.”

Toks didvyriškas, draugų neišduodantis piliečio A. V. poelgis bus įvertintas Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Kupiškio rajono agentūros pareigūnų.

Už Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklų pažeidimą brakonieriaus laukia administracinė bauda nuo 144 iki 289 eurų, be baudos dar bus konfiskuoti visi pažeidimo padarymo įrankiai - 12 statomų tinklaičių.