Liepos 16 d. apie 14 val. Molėtų rajone esančiame Glasmyno ežere buvo patikrintas verslinės žvejybos, kurią vykdė pil. V. K. V, procesas. Šio ežero plotas - 8,86 ha. Minėtam piliečiui nuosavybės teise priklauso 5,69 ha, likusi dalis – valstybei. Pagal galiojančią tvarką iki 10 ha ploto privačiuose bei bendrąja daline valstybei ir fiziniams ar juridiniams asmenims nuosavybės teise priklausančiuose vidaus vandens telkiniuose galima statyti iki 50 m ilgio statomąjį tinklą ir tai tik su ta sąlyga, jei yra rašytinis abiejų šalių susitarimas. Jei tokio susitarimo nėra, leistinas tinklo ilgis nustatomas proporcingai nuo priklausančio vandens telkinio ploto.

Patikrinimo metu buvo nustatyta, kad pil. V. K. V. rašytinio susitarimo su valstybinio vandens telkinio dalies patikėjimo teisės subjektu neturi, todėl galėjo žvejoti su ne ilgesniu kaip 32 m. statomu tinklu, tačiau buvo pastatęs du po 25 m ilgio tinklus, tuo viršydamas leistiną jų ilgį. Šiam piliečiui surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas pagal LR ATPK 87¹ str. 1 dalį.

Tos pačios dienos vakare, apie 21 val., Zarasų rajone esančiame Luodžio ežere, ties Luodkų kaimu, GGAI pareigūnai užfiksavo statomąjį tinklą bestatančius du piliečius. Kai tik minėti asmenys valtimi pasiekė krantą, buvo sulaikyti. Tai - kaimo gyventojai G. K. ir A. K. Jiems surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai, paimta valtis ir tinklas. Bus skirtos administracinės baudos nuo 115 iki 289 eurų ir konfiskuoti minėti daiktai.

Kitos dienos ankstyvą rytą, apie 6 valandą, Molėtų rajone esančiame Galuonų ežere GGAI pareigūnai sulaikė šalia šio ežero esančio Maciūniškių kaimo gyventoją V. Č. Šis pilietis Utenos aplinkosaugininkams gerai žinomas, nes buvo keletą kartų baustas už neteisėtą žvejybą statomais tinklais. Ne išimtis buvo ir liepos 17–osios rytas. Bijodamas, kad jei įklius neteisėtai žvejodamas statomu tinklu ir bus konfiskuota plaukiojimo priemonė, V. Č. tinklą traukė nuo į ežerą vedančio liepto. Sumanymas gal ir neblogas – niekam nekrinta į akis, o ir kieme likęs ,,sargas“ bei kaimyno šuo privalėjo užtikrinti, kad nelauktai nepasirodytų aplinkosaugininkai. Tačiau planas nepavyko.

Aiškinantis pažeidimo aplinkybes nustatyta, kad minėtas asmuo statomu tinklu buvo sugavęs 1 lydeką, 1 kg ešerių ir 1 kg kuojų, tuo padarydamas beveik 178,14 eurų žalą gamtai, kurią privalės atlyginti. Be to, dar bus skirta ir administracinė nuobauda, kuri siekia nuo115 iki 289 eurų. Taip pat bus konfiskuotas ir tinklas.