Nedelsiant nuvykus į minėtą vietą rastos pastatytos 7 kilpos, o prie vienos iš jų sniege akivaizdžiai buvo matyti šviežio kraujo žymės bei stirnos kailio šeriai. Aplinkosaugininkai ėmė aiškintis situaciją ir ieškoti kilpas stačiusių brakonierių.

Prie kilpų buvę dviejų asmenų pėdsakai bei lašantis subrakonieriauto gyvūno kraujas atvedė prie netoliese esančios sodybos ūkinio pastato. Išsiaiškinta, kad šias kilpas miške pastatė ir stirnos patelę draudžiamu būdu sugavo Stakų Ūtos kaimo gyventojai J. K. ir V. G.

Aiškinantis šio įvykio aplinkybes, nustatyta, kad į kilpą įkliuvusią stirną dar jai esant gyvai su ant medinės karties pritvirtintu peiliu nudūrė J. K. Išdoroję stirną ūkiniame pastate jos skerdieną parsinešė namo, o kailį su kanopomis ir galva išmetė į greta sodybos esančią šiukšlių duobę. Taip pat apžiūros metu šių asmenų sodyboje rastos dar 3 kilpos pagamintos iš pinto metalinio lyno.

Sulaikytieji prisipažino, kad kilpas „savo reikmėms“ pasigamino patys. Medžiojimas kilpomis - vienas bjauriausių brakonieriavimo būdų. Pažeidėjams už kilpų gaminimą, laikymą ir medžioklę draudžiamais įrankiais bei būdais surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai pagal LR administracinių teisės pažeidimų kodekso 85 str. 3 d. ir 85 str. 7 d. Už tai jiems gali būti skirta bauda nuo 579 iki 1737 eurų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu. Už padarytą žalą medžiojamųjų gyvūnų ištekliams minėtiems piliečiams teks atlyginti žalą, siekiančią 1593 eurus.

Tos pačios dienos popietę Šalčininkėlių tvenkinyje, Šalčininkų rajone aplinkos apsaugos inspektoriai nustatė du Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pažeidimus. Pilietis M. T. žvejojo draudžiamu laiku ir draudžiamu būdu dvejomis šakotinėmis, masalui naudodamas gyvą žuvelę, o pilietis Č. M. tame pačiame vandens telkinyje žvejojo neturėdamas mėgėjų žvejybos leidimo. Už šiuos pažeidimus minėtiems asmenims surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai pagal LR ATPK 87 str. 1 d. ir 87 str. 3 d.