Utenos miesto gyventojai, tėvas su sūnumi E. T. ir M. T., Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnams yra gerai žinomi. Praėjusiais metais net du kartus jie buvo sulaikyti neteisėtai žvejojantys statomais tinklais Asėko ežere (Ignalinos r.). Už tokią veiklą jiems abu kartus buvo skirtos administracinės nuobaudos, konfiskuotos valtys, tinklai, o už padarytą žalą gamtai pateiktų pretenzijų suma siekė 10 tūkst. litų.

Visgi nusprendę, kad šis ežeras nėra saugus nelegaliai žvejybai tinklais, o ir GGAI pareigūnai jau žino visus gudravimo būdus, šiais metais vos ištirpus ledui pažeidėjai persikraustė į Utenos rajone esantį Utenykščio ežerą.

Valtį brakonieriai pastatė Bukos upėje, iki kurios dar nemažą atstumą reikia eiti užpelkėjusia pakrante vedančiu taku, manydami, kad čia ji aplinkosaugininkams į akis tikrai nekris. Bet GGAI darbuotojai aplinkosauginę kontrolę vykdo ne per tarnybinio automobilio langą, o kiekvieno reido metu pėsčiomis sukaria nemažus atstumus, todėl užkietėjusiems pažeidėjams ir šis manevras nepavyko.

Balandžio 1 d. per pačius pietus vyrai išplaukė traukti pastatytų tinklų. Pačiame šio darbo įkarštyje juos ir užklupo aplinkosaugininkai. Pažeidėjų išgąstis buvo toks didelis, kad bandydami sprukti taip trūktelėjo irklais, kad vienas jų lūžo pusiau. Maišą su jau ištrauktais 2 tinklais išmetė per bortą ir... patys liko plūduriuoti tarp dar nespėtų ištraukti tinklų.

Pažeidėjų paaiškinimai buvo kaip ir pridera per Balandžio 1-ąją, tačiau GGAI pareigūnams tai įspūdžio nepadarė. Jiems buvo surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai, paimta ir bus konfiskuota valtis, 6 tinklai. Už neteisėtai sugautas 19 lydekų ir 2,6 kg kuojų paskaičiuota gamtai padaryta žala viršija 3 tūkst. eurų.
Aplinkosaugininkų sulaikyti brakonieriai