Įkliuvęs į tokius spąstus gyvūnas ilgai kankinasi, o kartais iš jų ištrūksta sulaužytomis arba nukirstomis galūnėmis. Pareigūnai ėmėsi stebėti šią vietą. Ir štai gruodžio 6 d. apie 11 val. per pievas link miško atvažiavo automobilis. Iš jo išlipęs asmuo atėjo prie spąstų. Radęs aplinkosaugininkų suleistus spąstus, vėl juos užtaisė ir pasuko tik jam žinomais miško takais.

Pareigūnai akylai stebėjo šį asmenį. Iš miško pažeidėjas išėjo nešdamasis sugautą kiaunę, kurią įdėjo į automobilį ir sėdęs nuvažiavo į šalia Šeimaties kaimo esantį vienkiemį. Čia pareigūnai jį ir sulaikė. Pasirodo – tai net iš Ispanijos atvykęs šios šalies pilietis A. O. C., kalbantis tik gimtąja kalba.
Konfiskuotas brakonieriaus automobilis

Aplinkosaugininkams su sodyboje buvusios pilietės pagalba pavyko svečiui išaiškinti, ko iš jo norima. Iš pradžių paaiškinęs, kad kiaunę sugavo „au-au“, pažeidėjas vis tik pareigūnams parodė tą vietą, kur ir kaip pagavo šį žvėrelį. Parodė ir dar nematytą plėšrūnų gaudymo būdą - tai prie metalinio troselio pritvirtintas įspūdingo dydžio trišakis kablys, kuris paprastai naudojamas tik žvejyboje, ir ant jo užvertos dvi... pelės. Visas šis įrenginys kabojo medyje.

Aišku, svečias iš saulėtosios Ispanijos su savimi neturėjo ir nepateikė jokių su medžiokle susijusių dokumentų. Didžiausias netikėtumas pažeidėjui buvo ATPK 85 str. 7 dalyje numatyta sankcija už tokį pažeidimą - tai bauda nuo penkių šimtų septyniasdešimt devynių iki vieno tūkstančio septynių šimtų trisdešimt septynių eurų su teisės medžioti atėmimu nuo vienų iki penkerių metų ir pažeidimo padarymo įrankių, transporto priemonių, kurios buvo panaudotos gyvūnams sumedžioti ir (ar) sumedžiotiems gyvūnams gabenti, ir kitų pažeidimo padarymo priemonių konfiskavimu.

Surašę administracinio teisės pažeidimo protokolą, šiuo atveju pareigūnai paėmė ir pažeidėjo automobilį, kuriuo buvo gabenama neteisėtai sumedžiota kiaunė. O automobilis tikrai neprastas – 2010 m. hibridinis „HONDA INSIGHT". Šio pažeidimo medžiaga nagrinėjimui bus perduota Utenos rajono apylinkės teismui.
Konfiskuotas brakonieriaus