Neetatinis inspektorius įtariamas reikalavęs ir paėmęs 1 000 Eur kyšį iš pažeidėjo, neteisėtai žvejojusio tinklais.

„Tokie atvejai aplinkosaugininkų veikloje neleistini ir jų negalime toleruoti. Tiek valstybinės aplinkos apsaugos pareigūnams, tiek ir neetatiniams aplinkos apsaugos inspektoriams keliame aukščiausius reikalavimus ir esant abejonėms dėl jų veiklos kreipiamės į teisėsaugos institucijas. Pasitvirtinus įtarimams šis neetatinis inspektorius nebegalės tęsti savo aplinkosauginės veiklos“, – sakė aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Įtariama, kad kyšį neetatinis aplinkos apsaugos inspektorius gavo mainais į pažeidėjui grąžintus tinklus ir galimybę ateityje jais vėl neteisėtai žvejoti už tai nebaudžiant įstatymų nustatyta tvarka. Pareigūnui skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Teismo nutartimi jis laikinai nušalintas nuo neetatinio inspektoriaus pareigų

Iki­teis­mi­nį ty­ri­mą kon­tro­liuo­ja ir jam va­do­vau­ja Kau­no apy­gar­dos pro­ku­ra­tū­ros Or­ga­ni­zuo­tų nu­si­kal­ti­mų ir ko­rup­ci­jos ty­ri­mo sky­riaus pro­ku­ro­rai.

„Ne tik skatiname visuomenę prisijungti prie aplinkosauginės veiklos ir tapti neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais, bet ir atidžiai stebime jų veiklą ir su ja susijusią informaciją viešojoje erdvėje. Bendradarbiaujame su Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnais ir reaguojame į visus galimus piktnaudžiavimo atvejus“, – sakė Aplinkos ministerijos kancleris Robertas Klovas.

Apie pastebėtus galimai neteisėtus aplinkos apsaugos kontrolę vykdančių pareigūnų ir neetatinių inspektorių veiksmus, taip pat apie kitas galimas korupcijos apraiškas visuomenė kviečiama pranešti Aplinkos ministerijos „Karštąja linija“ tel. 8 706 63596, telefonas–atsakiklis visą parą 8 706 63598.