Aplinkosaugininkų išplatintame pranešime teigiama, kad toks neapgalvotas ir neprotingas elgesys su šaunamuoju ginklu galėjo iššaukti skaudžią nelaimę ir liūdnas pasekmes.

Sulaikius pažeidėjus paaiškėjo, kad Molėtuose gyvenantis „Vilkiškių“ medžiotojų klubo medžiotojas D. V. savo medžioklės plotuose neteisėtai sumedžiojo dvi didžiąsias antis ir aštuonis laukius, kuriuos medžioti šiuo metu draudžiama. Pažeidėjui D.V. talkino taip pat Molėtuose gyvenantis pil. V. G., kuris niekaip nesuprato kuo yra kaltas, jei plukdė savo draugą valtimi. Pareigūnams rašant protokolus V. G. visą tą laiką priekaištavo, jog aplinkosaugininkai geriau gaudytų brakonierius, užuot kabinėjęsi prie jų dėl kažkokių smulkmenų.
Brakonieriai medžioja paukščius

Už šį pažeidimą pil. D. V. ir V. G. surašyti ATP protokolai pagal LR ATPK 85 str. 4 d., 6 d., 7 d. bei paimtas medžioklinis lygiavamzdis šautuvas, plastikinė valtis ir vidaus degimo variklis „Mercury“. Minėtiems asmenims gresia administracinės baudos nuo 868 Eur iki 1737 Eur su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu bei medžiotojui numatoma atimti teisė medžioti nuo vienerių iki penkerių metų. Taip pat reiks atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri siekia 659,40 Eur.
Medžiaga bus perduota Molėtų rajono apylinkės teismui, kuris ir priims sprendimus pažeidėjų atžvilgiu.