Švedriškės kaimo (Ignalinos r.) gyventojai V. I. ir R. Ž. gerai žinomi Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnams. Paskutinį kartą š. m. spalio 20 dieną juos neteisėtai žvejojant statomais tinklais Dysnų ežere sulaikė uteniškiai aplinkosaugininkai.

Tada V. I. pareigūnams aiškino, kad labai jau norėjo kepto sterko paragauti, todėl ir ryžosi tinklus užmerkti. Šis noras su administracine bauda ir žala, padaryta žuvų ištekliams, kainavo daugiau kaip pusantro tūkstančio eurų. Be to, dar buvo konfiskuota medinė irklinė valtis ir trys statomi tinklai.

Lygiai po mėnesio, lapkričio 20 dienos vakare, V. I. su savo bičiuliu R. Ž. atvyko prie Tauragno ežero, nes šį kartą pakilo nenumaldomas noras paragauti seliavų.

Du seliavinius tinklus minėti piliečiai pastatė jau visiškai sutemus, manydami, kad liko nepastebėti. Tačiau apsiriko. Utenos GGAI pareigūnai krante jų jau laukė grįžtančių. Teko pažeidėjams vėl plaukti atgal ir ištraukti neteisėtai pastatytus žvejybos įrankius. Ir šį kartą neteko paragauti seliavų, paimta valtis ir tinklai, o administracinės baudos abiems pažeidėjams už jau trečią pažeidimą per vienerius metus bus skirtos tikrai ne minimalios.