Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais balandžio 22 d. pagal gautą pranešimą, jog Vilniaus mieste esančiame Tapelių ežere yra pastatyti tinklai surengė pasalą.

Apie 14:30 val. Tapelių ežere pasirodęs žvejys su gumine valtimi aplinkosaugininkams iškart sukėlė įtarimų. Blaškydamasis ežero pakrantėmis tariamas žvejys, priplaukęs prie nendrėmis apaugusios įlankėlės, įnirtingai pradėjo traukti pastatytą tinklą. Pažeidėjas net neįtarė, kad yra stebimas ir filmuojamas jo daromas pažeidimas.

Sulaikius pažeidėją R. B. paaiškėjo, kad statomuoju žiauniniu tinklu jis turėjo sugavęs du karpius. Pažeidėjui surašytas protokolas pagal LR ATPK 87 str. 3 d., taip pat paimti pažeidimo padarymo įrankiai t. y. pripučiama guminė valtis, statomasis žiauninis tinklas. Jam gresia bauda nuo 115 iki 289 Eur, taip pat teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą, kuri siekia daugiau kaip 131 Eur bei valties ir tinklo konfiskavimas.

Tos pačios dienos vėlyvą vakarą apie 23:30 val. buvo gautas dar vienas pranešimas, kad Vilniaus rajone Kyviškių tvenkinyje galimai vykdoma neteisėta povandeninė žūklė. Operatyviai sureagavę ir nuvykę į vietą, aplinkosaugininkai nustatė, kad pilietis G. K. neteisėtai t.y. tamsiu paros metu draudžiamoje vietoje vykdė povandeninę žvejybą, kurios metu povandeniniu šautuvu buvo sumedžiojęs 42 cm dydžio lydekaitę.

Pažeidėjui surašytas protokolas pagal LR ATPK 87 str. 3 d., paimti pažeidimo padarymo įrankiai, t. y. nardymo kostiumas, plaukmenys, akvalangas, pneumatinis povandeninis šautuvas, svarmenys, peilis, prožektorius. Pažeidėjui gresia bauda nuo 115 iki 289 Eur, taip pat jam teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą, kuri siekia 145 Eur. Bet didžiausias nuostolis, kad bus konfiskuota brangi įranga.
Iš žvejo konfiskuoti įrankiai