Japonijos Taidži mieste nuo rugsėjo iki balandžio kasmet vyksta tradicinė delfinų medžioklė, kurios metu žvejai sugena šimtus žinduolių į užtvarą. Kai kuriuos delfinus žvejai parduoda jūrų pramogų parkams, mažesnius paleidžia, o likusius nužudo dėl mėsos.

„Esu giliai susirūpinusi dėl šio nežmogiško delfinų žudymo“, - savo „Twitter“ paskyroje rašė C. Kennedy, pridurdama, kad JAV valdžia laikosi tos pačios pozicijos.

Taidži delfinų medžioklę plačiai nušviečia „Sea Shepherd“ aplinkos apsaugos organizacija.

Šeštadienį ji pranešė, kad šio kaimelio žvejai sugavo 25 delfinus. Iš viso įlankoje, gamtosauginės organizacijos duomenimis, užpeista apie 250 delfinų, vienas iš jų - afalinų rūšies albinosė mažylė, kurios mama jau sumedžiota. Gamtosaugininkai nufilmavo, kaip žvejai valtimis suvaro delfinus į seklų koralinį atolą ir atlieka jų atranką. Anot organizacijos atstovų, per vieną dieną šitaip buvo sugauta daugiau kaip 200 delfinų.
Taidžyje delfinų medžioklė jau įsibėgėjusi

Taidži delfinų medžioklė ypač liūdnai pagarsėjo 2009 m., kuomet „National Geographic“ dokumentinių filmų kūrėjas Louisas Psihoyosas sukūrė filmą apie šiuos įvykius. Filmas buvo pripažintas geriausiu 2009 m. dokumentiniu filmu ir laimėjo „Oskarą“. Japonijos valdžia pareiškė, kad L. Psichoyoso kūrinys yra „antijaponiškas“ ir įžeidžiantis japonų kultūrą.

Japonija ilgus metus laikosi pozicijos, kad delfinų medžioklė nėra uždrausta jokiais teisės aktais, o šiai rūšiai išnykimas negresia.

GRYNAS.lt yra rašęs apie kasmet prie Japonijos ambasados Lietuvoje rengiamus protestus, kurių metu ambasados darbuotojai išsako tokią pat poziciją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)