Skuodo rajono agentūros pareigūnai, turėdami informacijos apie galimus pažeidimus vykdant žvejybą neteisėtu būdu, Šatos upėje, Skuodo r., sulaikė asmenį, naudojantį žvejybai elektros žūklės aparatą. Jis buvo sugavęs vieną upėtakį. Pažeidimo įrankiai išimti ir bus perduoti ikiteisminį tyrimą vykdantiems pareigūnams.

Už tokį pažeidimą numatyta baudžiamoji atsakomybė ir bus paskaičiuotas žalos, padarytos aplinkai, dydis, kuris pagal galiojančią metodiką, panaudojus elektros srovę ar ultragarsą, siekia 2900 Eur.

Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai dienos metu jau ne pirmą kartą per pastaruosius metus sulaikė tą patį asmenį, statantį kilpas laukiniams žvėrims Paičių miške, Šilutės rajone. Surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal ATPK 85 str. 4 d. Kokią baudą paskirti, spręs Šilutės rajono apylinkės teismas.

Tą pačią dieną sulaikyti du asmenys, vykdantys žvejybą draudžiamoje vietoje, Nemuno deltos regioninio parko teritorijoje, Kniaupo įlankoje. Žuvies sugavę neturėjo. Paimti žvejybos įrankiai: 2 spiningai ir kateris „Amūr”.

Gavus pranešimą iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos Vileikių užkardos apie Skirvytės upėje, Nemuno deltos regioninio parko teritorijoje, žvejojantį asmenį draudžiamu užkabinamuoju būdu, buvo sulaikytas pilietis, kuris buvo sugavęs šiuo metu draudžiamą gaudyti žuvį – šamą, ant kurio matėsi sužalojimai, padaryti žvejojant draudžiamu užkabinamuoju būdu. Paimtas žvejybos įrankis – spiningas ir guminė valtis su elektriniu varikliu. Teks atlyginti apie 300 eurų žalą žuvų ištekliams.

Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais ketvirtadienio vakarą pastebėjo Drevernos upėje pastatytus tinklus. Tik penktadienio rytą buvo sulaikytas Drevernos gyventojas, atplaukęs medine valtimi pasiimti tinklų. Tinkluose buvo keliasdešimt kilogramų raudžių. Teks atlyginti apie 500 eurų žalą žuvų ištekliams. Taip pat paimta žuvis, tinklai ir valtis.

Už visus šiuos neteisėtos žvejybos pažeidimus buvo surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai pagal ATPK 87 str. 3 d., gresia baudos nuo 115 iki 289 eurų.