Papiktino įžūlus elgesys

„Praėjusį sekmadienį leisdama laiką Juodkrantėje, švelniai tariant, buvau šokiruota, kai pamačiau moterį, marių krante plaunančią konteinerį. Nešvarus vanduo buvo pilamas tiesiai į marias“, - dėstė skaitytoja.

Tačiau jai dar labiau nepatiko tai, kad netinkamą elgesį stebėjo kartu su moterimi prie marių atėjusi maža mergaitė. Viktorija svarstė, kad vaikui buvo parodytas blogas pavyzdys. „Stebino, kad solidaus amžiaus moteris kartu buvo su jauna mergaite, tinkančia jai į anūkes. Ir mergaitei buvo rodomas „puikus“ pavyzdys, kaip reikia mylėti gamtą“, - piktinosi Kuršių nerijoje poilsiavusi moteris.
Kuršių mariose konteinerį plaunanti moteris

Galiausiai trūko Viktorijos kantrybė ir ji bandė sudrausminti aplinką teršiančią moterį. Tačiau ši į pastabas nesureagavo. „Į mano pastabas moteris nereagavo. Po nosimi pabumbėjo ir toliau tęsė savo darbus. Nesidengė savo veido, kai ją nufotografavau. Myliu gamtą, todėl negaliu tos moteriškės nesudrausminti viešai“, - kodėl kreipėsi į redakciją, paaiškino Viktorija.

Už tai baudžiama

Pasidomėjus, ką apie konteinerių plovimą mariose mano aplinkosaugininkai, Neringos miesto agentūros vedėjas Justinas Stančaitis sakė, kad jei pareigūnai moterį būtų sučiupę, jai grėstų bauda.
Moteris Kuršių mariose plovė konteinerį

Pašnekovas sakė, kad plauti konteinerių Kuršių mariose nėra tikslo, kadangi tuo užsiima speciali įmonė: „Yra grafikas, pagal kurį atvažiuoja specialus transportas ir konteinerius nuplauna. Aišku, kad mariose jų plauti negalima. O jeigu aplinkosaugininkai pagauna, galima skirti baudą nuo 100 iki 300 litų.“

Visgi jis tikino, kad tokie pažeidimai yra labai reti.