Mažiau reikšis viešumoje

K. Trečiokas pripažino, kad jam aplinkosaugos sritis bus naujas iššūkis, bet neslėpė turintis patirties statybų klausimuose bei projektų rengime, taip pat yra ne kartą bendradarbiavęs su aplinkosaugos srities specialistais, taigi neria ne į visai nepažįstamus vandenis.

„Jeigu taip tiesiogiai, tai (aplinkosauga – red. past.) yra nauja sritis, tačiau susijusių reikalų turėjau, nes daug metų dirbau savivaldoje, taigi buvo įvairūs projektai ir su regioniniais aplinkos apsaugos departamentais. Aplinkos ministerija turi ir kitą sritį – statybas, infrastruktūrą – su tuo irgi esu susidūręs. Taigi nebus absoliučiai nauja, bet iš kitos pusės – ministerija tai yra politiką formuojanti institucija, taigi procedūros yra panašios kaip ir kitose ministerijose, Ūkio ministerijoje teko padirbėti ir susigaudyti. Savotiškai tai yra iššūkis“, - GRYNAS.lt sakė K. Trečiokas.
Citata
Politikas turi nemažai vadovaujamojo darbo patirties, yra dirbęs tokiose įmonėse kaip „Litesko“ (centralizuoto šildymo sistemos), „Telša“ (statybos), „Telteksa“ (buvęs valstybinis pirštinių fabrikas) bei „Mastis“ (trikotažo gamyba).
Paklaustas, į ką norėtų būdamas ministru lygiuotis - ar į išėjusį dirbti į Europos Parlamentą Valentiną Mazuronį ar prieš tai Aplinkos ministerijai vadovavusį Gediminą Kazlauską – K. Trečiokas prisipažino, niekada apie tai nepagalvojęs: „Manau, kad yra gerai turėti sau pavyzdį, idealą, galbūt siekiamybę, bet kažką bandyti pakartoti... Kiekvienas žmogus savitas, turi savų privalumų, ir trūkumų, manau, kad ir aš rasiu, kur pasireikšti. Mano šiek tiek yra noras gal ne tiek daug reikštis viešumoje, daugiau darbais, negu žodžiais save parodyti“, - sakė būsimas aplinkos ministras.
K. Trečiokas

Tiesa, jis pabrėžė, kad iš esmės darbų krypties tapęs ministerijos vadovu keisti neplanuoja – jam svarbu darbų tęstinumas, o pradėtus darbus reikia užbaigti.

„Vyriausybės programoje yra pakankamai visko prigalvota, duok Dieve sveikatos ir energijos įgyventi tai, kas jau sugalvota“, - vylėsi K. Trečiokas.

Daugiausiai patirties - savivaldoje

K. Trečiokas iki šiol dirbo Ūkio ministerijos viceministru. Šias pareigas jis ėjo nuo 2013 m. vasario. Prieš tai politikas sėdėjo VšĮ Regioninės Telšių ligoninės direktoriaus pavaduotojo ekonomikai kėdėje.

Nuo 2005 m. iki 2011 m. jis dirbo Telšių rajono savivaldybės administracijos direktoriumi. Nuo 2003 m. ėjo Telšių rajono savivaldybėje Ekonomikos, strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėjo pareigas. Prieš tai dvejus metus dirbo mero patarėju Telšių rajono savivaldybėje, kuravo verslo, turizmo ir ryšių su užsieniu sritis.
K. Trečiokas
Kiekvienas žmogus savitas, turi savų privalumų, ir trūkumų, manau, kad ir aš rasiu, kur pasireikšti. Mano šiek tiek yra noras gal ne tiek daug reikštis viešumoje, daugiau darbais, negu žodžiais save parodyti.

Politikas turi nemažai vadovaujamojo darbo patirties, yra dirbęs tokiose įmonėse kaip „Litesko“ (centralizuoto šildymo sistemos), „Telša“ (statybos), „Telteksa“ (buvęs valstybinis pirštinių fabrikas) bei „Mastis“ (trikotažo gamyba). Pirštinių fabrike jis ėjo generalinio direktoriaus, trikotažo gamybos įmonėje komercijos direktoriaus pareigas.

Pagal išsilavinimą K. Trečiokas yra inžinierius-elektromechanikas, vėliau įgijęs ir tarptautinių ekonominių santykių ekonomisto specialybę. Danijos Alborgo universitete baigė vadybos kursus, Čikagoje – Amerikos vadybos asociacijoje vadybos ir rinkodaros kursus.

Politikas yra kelis kartus keitęs politines partijas. Nuo 1994 m. priklausė Lietuvos centro sąjungai, nuo 2002 metų buvo Liberalų demokratų partijos nariu, o nuo 2006 metų jau atstovauja Tvarkos ir teisingumo partijai.

GRYNAS.lt primena, kad buvęs aplinkos ministras Valentinas Mazuronis, iškovojęs mandatą į Europos Parlamentą, savo kėdę atlaisvino birželio pabaigoje. Jį šiuo metu laikinai pavaduoja susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius. V. Mazuronis galimais savo įpėdiniais buvo įvardijęs buvusią aplinkos viceministrę Daivą Matonienę ir buvusį viceministrą Almantą Petkų. Pastarasis pateko į Prezidentės „juodąjį sąrašą“ ir jo kandidatūra svarstoma nebuvo. Šiuo metu jau aišku, kad D. Matonienė išvyksta dirbti kartu su V. Mazuroniu į Briuselį, o A. Petkaus, kaip viceministro paslaugų, tikėtina, kad bus atsisakyta.