Sulaikomas jis perplėšė vieno iš gamtosaugininkų uniforminę aprangą, paleido į darbą kumščius, tad į pagalbą inspektoriams teko kviesti policijos pareigūnus.
S. Sudeikis
Pažeidėjas, kurį radom namuose, elgėsi labai agresyviai, neigė kaltę, o sulaikomas pasipriešino. Teko kviesti policiją, kuri jį sutramdė. Jam už antrąjį pažeidimą gresia maksimali 4000 litų bauda.

Pastarieji sulaikė pažeidėją, o gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai pradėjo jam jau antrą teiseną už medžioklės taisyklių pažeidimus, įvykdytus per mažiau nei savaitę.

„Maždaug prieš metus šis pažeidėjas jau buvo mūsų pareigūnams įkliuvęs už kilpų ir spąstų žvėrims statymą, buvo nubaustas. Bet vietos gyventojai ir medžiotojai jį vėl pastebėjo darant tą patį – brakonieriaujant tuose pačiuose plotuose“, - žurnalistei pasakojo Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Stanislovas Sudeikis.

Už antrą pažeidimą - dar viena tūkstantinė bauda

Šiemet vasario 22-ąją inspektoriai demaskavo šį brakonierių, kurio paspęstose kilpose rado nusigalavusią stirną ir barsuką.

Surašė pažeidimo protokolą, apskaičiavo padarytą žalą gamtai. Ji, pasak S.Sudeikio, siekė apie 8,5 tūkst. litų. Brakonieriui grėsė bauda nuo 2000 iki 4000 litų.

Brakonieriaus kilpose nukankintas barsukas

Sprendimas šioje administracinio pažeidimo byloje dar nėra priimtas.

Nepraėjus nė savaitei, inspektoriai nuvažiavo į tas pačias vietas, ketindami patikrinti, ar vyras vėl neatnaujino savo nusikalstamos veiklos. Ir aptiko to paties žmogaus pėdas bei šviežiai pastatytus spąstus žvėrims.

„Bet pažeidėjas, kurį radom namuose, elgėsi labai agresyviai, neigė kaltę, o sulaikomas pasipriešino. Teko kviesti policiją, kuri jį sutramdė. Jam už antrąjį pažeidimą gresia maksimali 4000 litų bauda“, - tvirtina inspekcijos viršininkas S.Sudeikis.

Brakonieriaus kilpose nukankintas barsukas

Brakonierių siautėjimas tuo metu, kai po žiemos gamta atbunda lėtu, bet įspūdingu pavasario dvelksmu, yra tarsi žudantis spjūvis jai į veidą. Inspektorių budrumas šiuo metu labai reikalingas.