Didysis medelių sodinimas planuojamas balandžio 22–27 dienomis. Aplinkos ministerija ir šios akcijos partneriai Lietuvos savivaldybių asociacija ir Generalinė miškų urėdija kviečia realiais darbais įgyvendinti šių metų Pasaulinės žemės dienos šūkį – „Žaliuojantys miestai ir miesteliai“ – ir šioje akcijoje dalyvauti visas šalies įmones.

Jos raginamos susisiekti su savo savivaldybių atstovais, kurie paskirs medelių sodinimo vietas ir laiką, patars, kokių medelių įsigyti, kad miesto želdinių formavimas nevyktų chaotiškai. Prie akcijos jau prisijungė 25 Lietuvos savivaldybės. Jų kontaktiniai telefonai nurodyti ČIA.

Sodindamos medžius įmonės ne tik praturtins žaliąjį savo miestų apdarą, bet ir svariai prisidės prie švaresnio oro urbanizuotose vietovėse. Apskaičiuota, jog vienas medis per metus sugeria maždaug 6 kilogramus anglies dvideginio.

Naujas lengvasis automobilis, nuvažiavęs 15 tūkstančių kilometrų, aplinkos ore „palieka“ 2,4 tūkst. kilogramo anglies dvideginio. Dabar Lietuvoje registruota daugiau kaip 2 mln. lengvųjų automobilių.

Jeigu tarsime, kad jie visi yra nauji ir nuvažiavę tik po 15 tūkst. km, net ir tokiu atveju į aplinkos orą jie jau yra išmetę apie 5 mln. tonų anglies dvideginio.