Liepos 31 d. Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento Druskininkų agentūros vyr. specialistas Linas Truska, lydimas Druskininkų savivaldybės tarybos narių Juozo Šarkaus, Viliaus Semeškos ir Karolio Kaklio, apžiūrėjo Vijūnėlio tvenkinio pakrantę ties naujai statomu gyvenamuoju namu. Namo kiemą juosianti tvora, kaip ir numato įstatymai, baigiasi maždaug už 5 metrų nuo vandens, bet tas tarpas užsodintas tankia gyvatvore.

Pabandę praeiti pakrante tarybos nariai vis dėlto sugebėjo tai padaryti, bet gerokai apsibraižė, braudamiesi per dygias gudobeles ir tankius žilvičius.

L.Truska pamatavo atstumą nuo tvoros stulpo iki vandens, nufotografavo aplinką ir paaiškino susirinkusiesiems, kad Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamentas spręs, ar gyventojų skundai pagrįsti.

Be to, Vilniaus miesto apylinkės teisme šiuo metu nagrinėjama byla, kurioje Generalinė prokuratūra, gindama viešąjį interesą, reikalauja nugriauti ne tik tvorą, bet ir visą keistomis aplinkybėmis viešame kurorto parke išdygusį 566 kv. metrų namą. 2014 m. lapkritį tas pats teismas pritaikė laikinąsias apsaugos priemones ir sustabdė jau beveik baigto namo statybas.
Aplinkosaugininkai tikrina tvenkinio