Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos inspekcijos pareigūnai, gavę pranešimą iš Bendrojo pagalbos centro, kad Nevėžio upėje ties Panevėžiuko miesteliu yra žvejojama tinklais, reagavo operatyviai. Nuvykę į nurodytą vietą šalia pastatyto tinklo pastebėjo švenčiančią kompaniją, kuri su savimi turėjo pripučiamą guminę valtį.

Inspektoriai nusprendė surengti pasalą ir sučiupti brakonierius su įkalčiais. Tik pradėjus temti vienas vyriškis nusprendė, kad žuvies į tinklą prilindo pakankamai, sėdo į valtį, atrišo prie žolių pririštą tinklą ir ėmė sparčiai jį traukti. Taip aktyviai besidarbuojantis pilietis ir buvo sulaikytas. Šis brakonierius jau buvo pažįstamas inspektoriams, mat dar šių metų kovo 11 dieną buvo pričiuptas žvejojantis tinklais toje pačioje vietoje.

Tuomet iš jo buvo konfiskuotas ne tik tinklas su trimis kuojomis ir ešeriu, valtis, bet ir motoroleris, kuriuo buvo gabenami pažeidimo padarymo įrankiai ir laimikis. Šį kartą laimikis buvo prastesnis. Tinklu vyras pagavo vieną šapalą, už kurį taip pat teks atlyginti gamtai padarytą žalą.

Šiam brakonieriui vėl buvo surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas už žvejybą ne mėgėjų žūklės įrankiu. Dėl to, kad per metus baudžiamas antrą kartą už tą patį pažeidimą bauda sieks net iki 289 eurų, bei bus konfiskuota guminė valtis, tinklas ir pagauta žuvis.

Tai pat buvo patikrintas ir nubaustas toje pačioje kompanijoje be žvejo mėgėjo bilieto meškeriojęs pilietis, kuris irgi buvo pagavęs vieną šapalą. Jam taip pat teks sumokėti baudą ir atlyginti gamtai padarytą žalą už sugautą žuvį.

Aplinkosaugininkai kviečia piliečius ir toliau būti neabejingais ir apie pastebėtus gyvosios gamtos išteklių naudojimo pažeidimus informuoti Bendruoju pagalbos centro telefono numeriu 112.