Maždaug per valandą lūšis nusilpo dar labiau – nebesivartė, tik gulėjo. Į aplink vaikštančius žmones visiškai nereagavo.

Šiaulių regiono Aplinkos apsaugos departamento gyvosios gamtos inspektoriai pasikvietė Telšių „Žvėrinčiaus“ specialistus, kad jie saugiai sugautų lūšį ir pakviestų veterinarą. Kol buvo laukiama specialistų iš Telšių, apžiūrėti lūšies atvyko gamtininkas Petras Adeikis - lūšių veisimo ir auginimo specialistas.

Pasak P. Adeikio, į Rūvelių kaimo sodybą atėjusi lūšis - labai išsekusi patelė. Gyvūnas nėra jauniklis, tik labai sulysęs, matyt blogai jautėsi ir seniai nemedžiojo. Pasak P. Adeikio, kol kas jokių išvadų apie lūšies būklę ir liguistumo priežastis daryti negalima.

Versijos įvairios: lūšį galėjo partrenkti automobilis, pašauti medžiotojai. Gyvūną taip pat gali kamuoti ligos, tokios, kaip kirminai žarnyne. Apžiūrint gulinėjančią lūšį nepastebėta, kad ji sirgtų pasiutlige. Atvykę Žvėrinčiaus specialistai išsivežė lūšį apžiūrai.

Pasak gamtininko Petro Adeikio, lūšys artintis prie žmonių gali, tačiau nėra žinoma, kad pultų. Net ir būdamos prie žmonių ar gyvenviečių, jos slapstosi. Pulti gali nebent naminius gyvūnus - paukščius, triušius.