Apie iš Latvijos Mazda markės automobiliu atvykstančius du piliečius, neteisėtai žvejojančius statomais tinklais, Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai jau žinojo, tačiau nežinant kur ir kada konkrečiai šie „svečiai“ žvejoja, vis nepavykdavo jų pričiupti. O ir atvykdavo jie ne taip jau dažnai – kartą kitą per mėnesį.
Citata
Utenos Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Ažvinčio ežere (Ignalinos r.) sulaikė aplinkosaugininkams gerai žinomus, už neteisėtą žvejybą jau ne kartą baustus, Švedriškės kaimo gyventojus V. I. ir R. Ž., kurie visą naktį, pasišviesdami prožektoriumi žeberklu badė žuvis.

Utenos RAAD ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos Ignalinos rinktinės Puškų užkardos pareigūnus sieja bendradarbiavimas aplinkos apsaugos srityje, tad šį kartą pasieniečiai ir padėjo išaiškinti paslaptingąjį pažeidėjų ekipažą.

Paskutinį gegužės šeštadienį apie 4 val. ryto Latvijos Respublikos piliečiai V. S. ir I. L. jau buvo spėję ištraukti šešis statomuosius tinklus ir pripučiama gumine valtimi su varikliu grįžti į krantą. Čia juos sulaikė pasieniečiai ir pranešė Utenos regiono aplinkosaugininkams. Atvykę pareigūnai nustatė, kad šie asmenys neteisėtai buvo sugavę 1 lydeką, 9 lynus, 6 karšius, 4,7 kg kuojų, 3,2 kg raudžių 1,5 kg ešerių, tuo padarydami 4126 Lt žalą gamtai, kurią privalės atlyginti.

Iš jų taip pat paimti tinklai, valties variklis ir pripučiama guminė valtis. Laukia ir administracinės baudos nuo 400 iki 1000 Lt.

Prieš gerą savaitę, gegužės 21-ąją apie 4 val. ryto Utenos Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Ažvinčio ežere (Ignalinos r.) sulaikė aplinkosaugininkams gerai žinomus, už neteisėtą žvejybą jau ne kartą baustus, Švedriškės kaimo gyventojus V. I. ir R. Ž., kurie visą naktį, pasišviesdami prožektoriumi žeberklu badė žuvis.
Žeberklais žūklavę brakonieriai
Žvejodami tokiu drastišku būdu minėti asmenys nudūrė 14 karšių. Už tai jiems bus skirtos administracinės baudos, pateikta 3054 Lt pretenzija dėl gamtai padarytos žalos atlyginimo, konfiskuoti įrankiai ir valtis.
Žeberklais žūklavę brakonieriai

GRYNAS.lt primena, kad pastebėję brakonierius visuomet galite pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.