Vėjo jėgainių parke sumontuota septyniolika Vokietijos gamintojo „EnerconGmbH“ jėgainių, kurių kiekvienos galia 2,3 MW, o bokšto aukštis siekia 108 metrus. Parkui pradėjus veikti „4energia“ ne tik galės pasiūlyti Lietuvos rinkai daugiau ekologiškai gaminamos elektros energijos, bet ir sumažins anglies dioksido išmetimą į atmosferą beveik 80 tūkstančių tonų.

„Džiaugiamės, galėdami įnešti indėlį kuriant energetiškai saugesnę ir švaresnę Lietuvą“, - sakė bendrovės „4energia“ direktorius Tadas Navickas. Pasak jo, „4energia“ grupė ir toliau aktyviai ieškos galimybių investuoti į atsinaujinančios energetikos projektus Lietuvoje.

Bendra Čiūteliuose atidaryto vėjo jėgainių parko projekto vertė – 200 mln. litų, iš jų 145 mln. finansuota AB SEB banko kartu su „PohjolabankPlc“ suteikto kredito lėšomis.

„Prieš keletą metų Lietuva pagal apsirūpinimą alternatyviosios energijos šaltiniais dar negalėjo prilygti kitoms panašiose geografinėse platumose esančioms Europos šalims. Tačiau dabar situacija pasikeitusi. Aktyvus gamtos išteklių naudojimas žaliosios energijos gavyboje ateityje įgaus vis didesnę svarbą Lietuvoje, todėl matome tokių ekologiškos energetikos projektų potencialą ir siekiame ne tiesiog teikti finansavimą jų įgyvendinimui, bet būti ilgalaikiu atsinaujinančios energetikos projektų finansų partneriu“, - sakė Aivaras Čičelis, SEB banko prezidento pavaduotojas ir Verslo bankininkystės tarnybos direktorius.Naujai atidarytas vėjo jėgainių parkas yra jau ketvirtas bendrovės „4energia“ valdomas parkas Lietuvoje.

Šiuo metu „4energia“ šalies teritorijoje taip pat eksploatuoja 14 MW vėjo jėgainių parką Sūdėnuose (Kretingos raj.), 12 MW vėjo parką Mockiuose (Šilutės raj.) ir 13,8 MW parką Šilalėje.


View Nelja Energia wind parks in a larger map